22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ

“Çok amaçlı etkinlik merkezi” olarak tasarlanan “the Seed”'in işletmesini; GL Events-Türkiye yapıyor.

KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ

02 Haziran 2009 / 17:18

TURİZMİN SESİ


Farklı etkinliklerin ortak noktası Istanbul'un en farklı yeni “etkinlik merkezi” olacak “the Seed”, ulusal ve uluslararası kültür-sanat organizasyonlarının yanı sıra iş dünyasından önemli toplantı, etkinlik ve kongrelerle birlikte, seçkin marka, kurum ve sanatçılara ev sahipliği yapıyor. Boğazdaki eşsiz konumu, modern mimari yapı özellikleri ve ileri teknolojiye sahip alt yapı çözümleri ile “the Seed”, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) bünyesinde, “çok amaçlı etkinlik merkezi” olarak faaliyet gösteriyor.

SSM bünyesinde “çok amaçlı etkinlik merkezi” olarak tasarlanan “the Seed”'in işletmesini; kongre, toplantı merkezleri işletmeciliği ve etkinlik yönetiminde dünya devi olan Fransız GL Events Group'un alt şirketi olarak İstanbul'da kurulan GL Events-Türkiye yapmakta.

Ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yapacak olan “the Seed”; modern çizgilerle tasarlanan iç mimarisinin yanı sıra, ileri teknolojinin tüm gereksinimlerinin yapıya yerleştirilmesiyle de etkinlik merkezlerine yeni bir anlam kazandırıyor. Kültür sanat organizasyonlarından konserlere, iş dünyasını önemli toplantılarından, kongrelere kadar birçok alanda hizmet verecek olan “the Seed”, İstanbul'un kalbinin attığı en önemli merkezlerden biri olmaya aday.

SSM'nin, 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi çerçevesinde İstanbul'a yepyeni bir sanat mekanı olarak armağan ettiği “the Seed”, 300 kişilik konferans, konser ve kongre salonuna sahip. Toplamda 1700 m2'lik alanda kurulu olan “the Seed”, 800 kişiye kadar yemek düzeni ve 1000 kişiye kadar da kokteyl düzeninde hizmet verebiliyor. 400 m2 boğaz manzaralı açık alan ve 200 m2 kapalı alandan oluşan toplam 600 m2'lik fuaye, ileri teknolojiye uygun ses, ışık ve görüntü sistemleri bulunan “the Seed”, havaalanına 35 km, TEM'e 4 km, İstinye İDO iskelesine 3 km ve Emirgan iskelesine 500 metre mesafedeki konumu ile de ulaşım kolaylığı sunuyor.

“the Seed”, açılışından bu yana geçen kısa sürede, işadamı Sakıp Sabancı'nın 5. ölüm yıldönümünde düzenlenen “Değişen ve Gelişen Türkiye'nin Eğitim ve Kültür Sancıları” konulu özel sempozyum, 23 Nisan Resim Şenliği ile bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle düzenlenen 12'nci Uluslararası İstanbul Kukla Festivali'nin açılış törenine ev sahipliği yaparak dikkat çekti.

Tohum anlamına gelen ve toprağın içinde olması itibarıyla, mimari form ile uyumlu olan ve anlamı açısından da “doğum, hayat, büyüme, gelecek, umut” gibi çağrışımlar uyandıran
“the Seed”in, aynı zamanda çok amaçlı etkinlik merkezi olarak, ilk üç harfinin “see” (görmek) fiiline gönderme yapması amaçlandı.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.