22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KÜRE VE ERSİZLERDERE TANITIM ATAĞINDA

Ersizlerdere’nin mevcut kırsal turizm potansiyelinin değerlendirildiği ön çalışma gerçekleşti

KÜRE VE ERSİZLERDERE TANITIM ATAĞINDA

21 Nisan 2013 / 12:13

TURİZMİN SESİ


Ersizlerdere’de eko turizm yada sürdürülebilir turizm yaklaşımını oluşturmak ,gelecek senaryolarını stratejilerini ve proje önerilerini içeren bir taslak oluşturarak turizm potansiyelini arttırmak amacındayız.Ersizlerdere’de yapılacak çalışma Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ,Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde verilmekte olan "Kırsal Alan Planlanması ve Köy Yenileme’’ dersini alan 24 öğrenci ile birlikte öğretim üyelerininde katılımlarıyla yapıldı.

ersizlerdere,yrd.-doc.erdem-erbas,doc-dr.hurriyet-ogdul,dr.-seher-demet-kap,mustafa-cagir2.jpg
 
Çalışmaya katılan öğretim üyeleri Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Erdem ERBAŞ, dersin yürütücüsü Doç Dr.Hürriyet ÖĞDÜL ve Dr. Seher Demet KAP’ yer aldı.İlk önce Küre Kaymakamı sayın Şahin KAZACI ziyaret edildi.Ziyaretin ardından Ersizlerdere Dernek Başkanı Mustafa ÇAĞIR'ın rehberliğinde Küre gezisi düzenlendi.
 
ersizlerdere,yrd.-doc.erdem-erbas,doc-dr.hurriyet-ogdul,dr.-seher-demet-kap,mustafa-cagir3.jpg
 
İkinci gün çalışmalara Ersizlerdere ,Ersizler köylerinde devam edildi.
Küre'de ve Ersizlerdere'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Erdem ERBAŞ müthiş muazzam bir doğa var olduğunu ve güzellikler korunabilmiş olarak görmek çok güzel dedi.Kürenin ismi zaten çok büyük herkes biliyor.Bu değer mutlaka Küre için fırsata dönüştürülmelidir dedi.
 
ersizlerdere,yrd.-doc.erdem-erbas,doc-dr.hurriyet-ogdul,dr.-seher-demet-kap,mustafa-cagir4.jpg
 
Doç Dr.Hürriyet ÖĞDÜL Ersizlerdere'deki evler doğayla bütünleşmiş.Ersizlerdere'nin güzellikleri evleri ile bütünleşmiş.İnsan Ersizlerdere'de sağlık ve huzur buluyor dedi.
 
Dr. Seher Demet KAP’ ta halen insanlar ekolojik yaşam devam ediyor. İnsanlar halen doğal ve sağlıklı bir şekilde besleniyorlar.Üniversiteden gelen öğrenci grubu ise insanları çok sıcak, candan ve misafir perverler beklemediğimiz ilgi ve alaka ile karşılaştık. Herkes yardımlaşmayı ve dayanışmayı çok seviyor bu değerlere sahip çıkabilmek çok önemlidir. Bizde çok mutlu olduk ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür ediyorum.
 
ersizlerdere,yrd.-doc.erdem-erbas,doc-dr.hurriyet-ogdul,dr.-seher-demet-kap,mustafa-cagir5.jpg
 
Son gün Küre Kaymakamı sayın Şahin KAZANCI ve Ersizlerdere Muhtarı Mustafa CANBAZ ve Ersizlerdere Dernek Başkanı Mustafa ÇAĞIR tarafından üniversitenin öğretim üyelerine çeşitli hediyeler takdim edildi.Ersizlerdere Dernek Başkanı Mustafa ÇAĞIR artık yaşanacak gelişmeler Küre için dönüm noktasıdır.Hazırlanacak rapor Küre için gayet önemli ve geleceğe yön verebilecek niteliktedir.Yeni bir dönemin başladığını başladığını söyleyebilirim dedi.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.