22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

KUŞHANE RESTORAN'A ‘MICHELIN’ YILDIZI

Ela Quality Resort Hotel, yeni hedefinde Osmanlı mutfağıyla öne çıkan Kuşhane Restoranı'na 'Michelin' yıldızı takmak istiyor.

KUŞHANE RESTORAN'A ‘MICHELIN’ YILDIZI

14 Nisan 2010 / 15:16

TURİZMİN SESİ
İstanbul Gastronomi Festivali'nde üçü altın olmak üzere toplam 9 madalya kazanan Ela Quality Resort Hotel, yeni hedefinde Osmanlı mutfağıyla öne çıkan Kuşhane Restoranı'na 'Michelin' yıldızı takmak istiyor. Ela Quality Resort Hotel baş aşçısı Muzaffer Aydın, 'Michelin' yıldızının çok seçkin restoranlara verildiğini aktararak, “Önümüzdeki dönemde başarılı çalışmalarımızdan dolayı bu yıldızı hak edeceğimize inanıyorum. Michelin yıldızı Türk turizmine de değer katacak” diyor.

İstanbul Gastronomi Festivali'nde katıldığı yarışmaların tüm dallarında madalya ile dönen Ela Quality Resort Hotel mutfak ekibi, bundan sonraki hedefini 'Michelin' yıldızı olarak belirledi. Ela Quality Resort Hotel baş aşçışı Muzaffer Aydın, “Michelin yıldızını Osmanlı mutfağının lezzetlerinin yer aldığı Kuşhane Restoranımıza asmak istiyoruz. Bu otelimize değer katacak bir başarı olacaktır” diye konuştu.

'Michelin Kulübü'nün kaliteli ve özgün yemekten beyaz sofra örtüsüne, iyi servisten rahat mekana kadar çeşitli kriterleri dikkate alarak üyesi yaptığı ve yıldız verdiği restoranlar dünyada çok seçkin bir yere sahip oluyor. Müşterilerin de ayrıcalığın farkında olarak tercih etkileri 'Michelin' yıldızlı restoranlar, rakiplerine göre fark yaratıyor. Türkiye'de sayılı restoranların elde ettiği 'Michelin' yıldızına Ela Quality Resort Hotel'in Osmanlı mutfağıyla öne çıkan Kuşhane Restoranı'nı da eklemek isteyen milli aşçı Muzaffer Aydın, bunun için çalıştıklarını ve önümüzdeki dönemde bu yıldızı mutlaka almaya hak kazanacakların inandığını söylüyor.

“Ela Quality Resort Hotel'in bize büyük katkıları var. Kendimizi geliştirebilmemiz için bize yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli fırsatlar sunuyor. Biz de dünyanın bu seçkin özelliklerine sahip Michelin yıldızını Kuşhane Restoran'ımıza takarak başta otelimizin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz. Michelin yıldızı alan restoranların çok seçkin müşterileri olduğu için bu bizim adımıza her alanda önemli bir fırsat olacaktır” diyen Aydın, turizm alanında fark yaratacaklarını vurguluyor.

3 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya
Dünya Aşçılar Birliği'nin (WACS) onayladığı yarışmalar arasında yer alan İstanbul Gastronomi Festivali'nde Ela Quality Resort Hotel adına 9 dalda yarışmalara katıldıklarını da aktaran Aydın, bu dalların tümünde madalya aldıklarını ve tüm bu başarıların kendilerini yeni hedeflere, yani 'Michelin' yıldızına götürdüğünü söylüyor.

Aydın, aralarında Amerika, Almanya, İtalya, İngiltere gibi 22 ülkenin bulunduğu İstanbul Gastronomi Festivali'ndeki yarışmalara bin 600 aşçının katıldığını ve 80'den fazla kategoride yarışmanın gerçekleştiğini aktardı. Ela Quality Resort Hotel adına 6 kişilik bir ekiple yarışmalarda yer aldıklarını belirten Aydın, disiplinli hareketlerinden dolayı jüri özel ödülünü de kazandıklarını vurgulayarak, “Böyle yarışmalar her gün değişen yeme içme konseptine katkı sağlıyor. Buralarda ödül alan yemeklerimizi otelimizde misafirlerimize sunuyoruz. Yarışma hepimize katkılar sağlıyor” dedi. Ela Quality Resort Hotel yarışmada balık, buzdan heykel ve pratik ekip kategorilerinde birincilik alırken, kuzu yemeği, orijinal Türk yemeği, yağdan heykel kategorilerinde ikincilik, modern mutfak, sebze oyma, yılın altın Türk şefi yarışmasında ise üçüncülük kazandı.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.