22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

LACİVERT RESTAURANT YAZ MENÜSÜ HAZIR

Lacivert Restaurant'ın Executive Şefi Hüseyin Ceylanher yıl olduğu gibi bu yılda yaz menüsü ön hazırlığı için Fransa'da

LACİVERT RESTAURANT YAZ MENÜSÜ HAZIR

04 Haziran 2010 / 10:25

TURİZMİN SESİ


Fransa'nın Nis kentinde dostum Michelin Yıldızlı restoran sahibi ve Şefi Christian Plumail beni davet etti. Michelin Yıldızlı restoranın bir gününün nasıl geçtiğini sizlerle paylaşmak isterim;

Christian Plumail gece saat 04:00'da beni otelden aldı ve sebze haline götürdü. Burada dikkatimi çeken halcilerin ve alışveriş yapan kişilerin erkeklerden çok bayan olmasıydı. Bütün ürünlerin taze, günlük ve titizlikle hazırlanmış olması dikkatimi çeken diğer bir husustu. Sebze ve meyve alışverişini yaptıktan sonra balık haline geçtik. Burada da yine aynı şekilde erkeklerden çok bayan vardı sonrasında kuru gıda marketine giderek et ve diğer ihtiyaç malzemeleri alındı. En önemli ayrıntılardan biri tüm Michelin Yıldızlı restoran sahiplerinin her gün aynı saatlerde hal'de alışveriş yapıyor olmalarıydı.

Restorana geldiğimizde saat 08:00 olmuştu. Alınan ürünlere göre günlük ek kart menü çıkarıldı daha sonra saat 09:00'da mutfağın diğer personeli geldi ve bölüm sorumlularına malzemeler teslim edildi.
Burada işimiz bittikten sonra her gün program yaptığı radyo kanalı France Bleu Azur 'a gittik.

Christian o günkü programda gittiği Antakya Lezzetler Şenliğinde yaşadıklarını büyük bir keyifle dinleyicileriyle paylaştı ve Lezzet Şenliklerinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Yaklaşık 45 dakika süren radyo programından sonra restorana geri döndük.
Saat 10:30 itibari ile kıyafetlerimizi değiştirerek öğlen servisi için hazırlıklara başladık. Halden aldığımız ürünlerle günlük oluşturulan ek menü gelen misafirlere sunuldu. Saat 12:00 / 14:00 arası süren yemek süresince Christian tek tek misafirlerin yanına giderek yemekle ilgili yorumlarını aldı. Restoran, öğlen yemeğinin bitmesinin ardından saat 18:00'a kadar akşam yemeğinin hazırlıklarının yapılması ve çalışanların dinlenmesi için kapatıldı. Bende bu arada dinlenmek üzere restorandan ayrılarak otele gittim.

Saat 18:00'da tekrar restoranda buluştuk. Öğlen servisinden farklı olarak akşam servisinin daha yoğun oluşundan dolayı mutfağı ve alınan malzemeleri tekrar elden geçirerek hazırlıklara başladık. Saat 20:00'da servis başladığında misafirler önceden rezervasyon yaptırdıkları yerlerine oturmaya başladılar. Her gün alınan malzemeye göre ayrı oluşturulan menüyü tatmaya gelen misafirler tekrar Christian'ın sorularına karşılık yorumlarını ilettiler. Restoranda yemek servisi 22:30'a kadar devam etti ve en son misafirinin mekandan ayrılması ile güne son noktasını koydu.

Sizlere daha sonra aynı seyahatte Sevgili Gazeteci Gurme Yazar Vedat Milör'ün tavsiyesi üzerine gittiğim belki de dünyada eşi ve benzeri olmayan 2 Michelen Yıldızlı Restoran sahibi ve Şefinden bahsedeceğim. Siz de bu seyahatimde edindiğim yeni lezzetleri tatmak isterseniz Lacivert Restaurant'tan hemen yerinizi ayırtmalısınız…

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.