22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

LESVOS (MIDILLI) GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

Sismanoglio Megaro'da düzenlenen Lesvos'a özgü yerel kültür, yerel ürünler ve doğal güzellikleri tanıtan etkinlikler devam ediyor

LESVOS (MIDILLI) GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

15 Mayıs 2011 / 00:30

TURİZMİN SESİ-BORA OZGEN-HANDE KURT- EGEM KURT


Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu, Lesvos Belediyesi işbirliği ile Ege Denizi adalarından Lesvos tanıtımı için Sismanoglio Megaro'da düzenlenen adaya özgü yerel kültür, yerel ürünler ve doğal güzellikleri tanıtan etkinlikler devam ediyor.

Turizmin Sesi Yayın Yönetmeni Bora Özgen ve  Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Vasilios Bornovas

Pazar günü son bulacak etkinliklerin ikinci gününde ilgi artarak devam etti. Tanıtım günlerindeki önemli haberlerden biri de 17 Haziran -20 Haziran 2011 tarihleri arasında Midilli-Marina bölgesinde 1. Türk – Yunan Ticaret , Kültür ve Turizm Fuarının tanıtımı idi.

Festival'in katılımcılara mesajı ise şöyle : “Türkiye dışında Yunanistan'ın diğer bölgelerinden, özellikle de Kuzey Ege Adalarından katılımcılarımızla birlikte fuar süresince halk dansları, tiyatro, gölge oyunu ve küçük konser etkinliklerimizle bir festival havasına dönüştürmek istediğimiz bu organizasyondan amacımız bölgemizin ticari, turistik ve ekonomik gelişimini pekiştirmek yanında çocuk ve gençlerimizi bir araya getirerek ufuklarının açılmasına, daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemelerine vesile olabilmektir.

Festivalin amacı bu uğraşımızın kurumsallaşarak bir gelenek halini alması ve böylece bölge ekonomisini canlandırmak, ticari ilişkileri geliştirmek, Türkiye kıyıları ile Yunanistan Ege adaları arasındaki ekonomik ve kültürel potansiyeli hak ettiği en iyi yere taşıyabilmektir.”

Turizminsesi ekibinden Bora Özgen, Hande Kurt ve Egem Kurt , Lesvos Günlerinin ikinci gününde Lesvos'tan gelen turizm ve ticaret yetkilileri ile görüştü .

Sismanoglio Megaro'da düzenlenen adaya özgü yerel kültür, yöresel ürünler ve doğal güzellikleri tanıtan etkinlikler Pazar günü son bulacak

Lesvos adası

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.