22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

LİKAFONİ KONSERLERİ BAŞLIYOR

Ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar; 18 Mart'ta piyasaya çıkacak olan, küçüklüğünden beri severek dinlediği eserleri seslendirdiği “Likafoni” albümünün solo konserlerine başladı

LİKAFONİ KONSERLERİ BAŞLIYOR

16 Mart 2011 / 21:49

TURİZMİN SESİ


Kültür Üniversitesi'ndeki ilk konserinin sonunda alışılmadık bir ilke imza atan sanatçı konser izleyicilerinin seçtiği konular üzerinden doğaçlama yaparak konukları şaşırttı. Ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar, “Likafoni” konserlerinde; albümün “Libertango” parçasına çekilen ve yalnızca internet ortamında paylaşılan ilk klibini de konuklarla paylaşıyor. Konserin ilk bölümünde “Likafoni” albümünden parçalar seslendiren müzisyen; ikinci bölümde kendi bestelerinden örnekler seslendiriyor. Albümüyle her yaşa hitap etmek isteyen Akbar'ın giydiği farklı kıyafetlerin yanı sıra finalde seslendirdiği doğaçlama parçaları da büyük beğeni topluyor.

Anjelika Akbar; “Likafoni” de seslendirdiği kolay dinlenebilir eserler sayesinde klasik müziği sevmeyen ve bilmeyen herkesin albümü sevebileceğine inanıyor. 15 eserden oluşan albümdeki 9 solo piyano eseri Akbar seslendirirken, piyano ve çello düeti olan 6 eserde ise, Anjelika Akbar'a çello sanatçısı Rahşan Apay eşlik ediyor. Kendi bestelerinden oluşan albüm çalışmalarına kısa bir ara veren Akbar, “Likafoni” albümünde piyanist kimliğini ön plana çıkarıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.