17 Nisan 2024
  • İzmir23°C
  • İstanbul20°C
  • Antalya26°C
  • Ankara20°C

"LİMİTLERİ KALDIR DOĞA KAMPI" İĞNEADA LONGOZ ORMANLARINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Birlikte Kurumsal Hibe Programı kapsamında desteklenen “Limitleri Kaldır Doğa Kampı” Doğaya Dönüş Derneği tarafından 2-5 temmuz tarihlerinde Kırklareli İğneada Longoz Ormanlarında gerçekleştirildi

"Limitleri Kaldır Doğa Kampı" İğneada Longoz Ormanlarında gerçekleştirildi

14 Temmuz 2019 Pazar 12:20

TURİZMİN SESİ


10 görme engelli, 10 gören genç ile eğitmen ve organizasyon ekibi dahil 27 kişinin yer aldığı kampta görme engelliler için doğa aktiviteleri tasarlandı.Uygulamalı gerçekleşen bu aktiviteler sayesinde görme engelliler için uygun doğa aktiviteleri konusunda deneyim kazanıldı. İlk defa pratik edilen bu kampta edinilen kazanımlar bir sonraki kamplar ve aktiviteler için referans olacağını düşünüyoruz.

Kamp tarihinden bir gün önce Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar’da Müdürlüğü’nden temin edilen çadırlar katılımcıların erişilebilir kullanımı için konumlandırıldı. Kampın buluşma gününde ise hep birlikte yemek yenip çadırlara yerleşim yapıldı. Açıkçası ilk gün biraz tedirgin olsak da sorunsuz bir şekilde yerleşim ve ihtiyaçlar karşılandı.Bu tamimiyle katılımcıların bir arada katılımcı bir şekilde yönlendireceği bir kamp olduğundan yemek hazırlanması, bulaşık yıkanması, aktiviteler hep birlikte yürütüldü.

İlk gün kahvaltının ardından tanışma ve kaynaşma oyunlarının ardından doğa ile ilişkilerimizi kuvvetlendiren toprak elementi yürüyüşü ile doğa yürüyüşü deneyimi birleştirilip pratik edildi. Sonrasında Eğitimde Görme Engelliler Derneğinden Oğuzhan katılımcılara görme engelliler ile çalışma deneyimleri paylaşımı gerçekleştirildi. Akşam ise kamp ateşi etrafında katılımcılarımız yeteneklerini paylaştılar.Tamamen doğanın zaman algısı üzerinden hareket edilen kampın ikinci gününde topraktan heykel yapımı, doğaçlama dans ve hareket atölyesi gerçekleştirildi.Güneş batmadan önce Mert gölünde tüm katılımcılarımızın deneyimlediği kano aktivitesi yapıldı.Yine ateş başı şarkılar türküler doğanın seslerine karışarak şenlendirdi kampımızı.

Son günün sabahında Ergün Bacak Beyin eşliğinde seslerden kuş tanımlanması üzerine bir çalışma yapılarak doğada kuş seslerinden tür tanımı deneyimleme şansımız oldu. Bu sayede katılımcılarımız çevremizde öten pek çok kuşu tanımlama şansını yakaladılar. Böylesi verimli geçen bir etkinlikte organizasyonda görev alan eğitmen ve hazırlık ekibine, bize ekipman konusunda desteğini esirgemeyen Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne, işbirliği için Eğitimde Görme Engelliler Derneğine, tesis kullanımı için Pan İğneada işletmesine, Kano aktivitesi için bizlere destek olan yerel rehber Halil İbrahim Aydın Bey’e ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Bu gibi etkinliklerin organizasyonu konusunda elimizden geldiği kadar diğer kurumlara da destek olmak isteriz. Lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.