23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

L’INTERNATİONALE’NİN ONLİNE PLATFORMU YAYINDA

“L’Internationale, müzelerin mevcut çıkmazlarını konfederatif bir oluşumla aşmayı planlıyor

L’Internationale’nin online platformu yayında

19 Eylül 2014 / 20:20

TURİZMİN SESİ

SALT’ın üyesi olduğu Avrupa müzeler konfederasyonu L’Internationale’nin online platformu yayında. L’Internationale Online’ın yayına başladığı 18 Eylül’de Belçika’daki sanat okulu KASK’ın ev sahipliğinde, SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Vasıf Kortun’un da konuşmacı olarak katıldığı, kültür kurumları ile demokrasi ilişkisini irdeleyen bir etkinlik düzenlendi.
 
l’internationale,kultur-kurumlari-,salt,vasif-kortun,ab-projesi,kask--school-of-arts-of-university-college-ghent-,2.jpg
L’Internationale’nin dönem başkanlığını da yapan Kortun, konfederasyonun Avrupa’da olmakla birlikte bir AB projesi olmadığını; bir kültür veya inancın hegemonyası altında, yönetsel ya da özelleştirilmiş zihniyetlerle işlemediğini belirterek ekledi: “L’Internationale, müzelerin mevcut çıkmazlarını konfederatif bir oluşumla aşmayı planlıyor. Avrupa’da yükselen yabancı düşmanlığı, tutuculuk, otoriter eğilim ve düzenlemelere karşı kültür kurumlarının şeffaf modeller geliştirmeleri, çatışma ve müzakere gerektiren yeni bir demokratik kültürü beslemeleri şart.”
 
L’Internationale müzeler konfederasyonunun araştırma, kaynak paylaşımı ve müzakere odaklı yeni online platformu, KASK / School of Arts of University College Ghent koordinatörlüğünde, KASK ve L’Internationale’nin ortak girişimi olarak yayın hayatına başladı. Sanat Kullanımları – 1848 ve 1989 Mirası adlı beş yıllık çok yönlü bir program yürüten altı kültür kurumundan oluşan konfederasyonun web sitesi internationaleonline.org adresinde erişime açıldı.
 
L’Internationale Online’ın yayına başladığı 18 Eylül’de Gent’te (Belçika) KASK’ın ev sahipliğinde, SALT Araştırma ve Programlar Direktörü ve L’Internationale Dönem Başkanı Vasıf Kortun, Fundación de los Comunes’den aktivist ve araştırmacı Francesco Salvini ile Culture Action Europe Genel Sekreteri Luca Bergamo’nun yer aldığı bir konuşma düzenlendi. L’Internationale Online Yayın Yönetmeni Nataša Petrešin-Bachelez (KASK) ve L’Internationale Proje Lideri Steven ten Thije’nin (Van Abbemuseum) moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Fundación de los Comunes’ün Şubat 2014 tarihinde sunduğu “Charter for Europe” [Avrupa Tüzüğü] belgesi temelinde sivil kültür kurumları ile demokrasi ilişkisi değerlendirildi. 
 
Avrupa’nın mevcut kültürel ve politik yapısını farklı açılardan ele alan “Charter for Europe”, Sanat Kullanımları programının ilk kapsamlı etkinliklerinden “The New Abduction of Europe” [Yeniden Alıkonan Avrupa] sonrasında yazıldı ve o tarihten bu yana kapsamı online ortamda kolektif olarak genişletildi. “Charter for Europe” metninin tamamı L’Internationale Online’da erişime açıldı.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.