22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

LONDRA WTM FUARI AÇILDI

Londra’da 34’üncüsü düzenlenen World Travel Market Fuarı 34.kez kapılarını açtı

LONDRA WTM FUARI AÇILDI

05 Kasım 2013 / 10:24

TURİZMİN SESİ

İngiltere’nin en büyük, dünyanın ise 3. büyük seyahat ve turizm fuarı olan WTM'Yİ 4 gün boyunca 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.Toplam 4.319 katılımcının yer alacağı fuara Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait stant alanında özel firmalar, sektör birlikleri, il kültür ve turizm müdürlükleri ile kalkınma ajanslarından oluşan 64 katılımcıya yer veriliyor.
 
BAKAN ÖMER ÇELİK AÇIKLADI
Türkiye'nin fuarlarda uyguladığı strateji ve tanıtım faaliyetlerindeki yeni planlamalarla ilgili de bilgi veren Çelik, tanıtımda "heyet" dönemine geçileceğini, fuarlarda ise Türkiye standının bir "cazibe merkezi" haline getirileceğini söyledi. Türkiye'nin kendini tanıttığı en önemli üç fuardan birinin WTM Londra olduğunun altını çizen Çelik, İngilizlerin yüzde 45'inin Türkiye ile ilgili olumlu bir algıya sahip olduğunu belirterek, ulaşmaya çalıştıkları kesimin Türkiye ile ilgili olumsuz yargılar taşıyan % 15'lik kesim olduğunu ifade etti.
 
STANDLARIMIZI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ
Fuara bu kadar geniş bir katılım olmasını çok önemsiyorum. Türkiye'nin standının daha fazla gezilmesi için cazibe noktası getirilmesi noktasında arkadaşlarımıza önerilerde bulunacağız. Bu mecraları, ülkemizin zenginliklerinin diğer insanlarla buluştuğu noktalar haline getireceğiz.  Arkadaşlardan aldığım bilgiye göre Türkiye'ye fuarda gösterilen ilgi geçen yıllardan çok daha fazla. Biz de buraya bakanlık olarak çok önem veriyoruz. Bundan sonra da desteğimize bakanlık olarak devam edeceğiz.
 
"YÜZDE 15'LİK DİLİMİ ERİTMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
İngiltere bizim için ilk üç pazardan biri. Yapılan anketlerde İngilizler Türkiye ile ilgili yüzde 45 olumlu kanatlara sahipler. Sadece yüzde 15 olumsuz kanaat söz konusu. Bu tip anket değerlendirmelerinde genelde yüzde 15'lik dilimin önemsenmemesi gerektiği, yüzde 45'lik dilimin stratejik öneme sahip olduğu söylenir. Fakat bu bize yetmez. Biz bu yüzde 45'lik dilimi güçlendireceğiz ve yüzde 15'lik dilimim de eritecek şekilde tanıtacağız.Türkiye sadece deniz, kum ve güneş değildir. Demokrasisi, dış politikası, bölgesinde cazibe merkezi olması Türkiye'nin varlıklarıdır ve bunları herkese daha çok göstereceğiz. İngiliz pazarından memnuniyetimiz büyük.
 
"ÖZEL HEYETLER KURDUK"
Bulunduğumuz yerde tanıtım yapmak yerine herhangi bir algı sıkıntısı söz konusu olduğunda bu durumlar için özel heyetler kurduk. Bu heyetlerimiz, Almanya, Rusya ve İngiltere'ye gittiler. Arkasından da Körfez ülkelerini ziyaret ettiler. Sadece fuarları bekleyerek değil; heyetlerimiz Türkiye'nin hedef pazarlarını yıl içinde periyodik olarak ziyaret ederek tanıtımı gerçekleştirdiler. Tanıtım stratejimizi destekleyecek yeni stratejiler geliştireceğiz. Daha çok heyet göndereceğiz. Turizm ve kültür diplomasisinin her kanalında olacağız. Gelen turist sayısı bakımından gelirini artıran ilk üç ülke arasına girmemiz oldukça önemli. Bunları yeni enstrümanlarla destekleyeceğiz
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.