22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MACARİSTAN BAŞKONSOLOSU HENDİRCH, BAŞKAN DEMİRCAN’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Macaristan’ın Pécs şehrinde düzenlenen "İki Ulus Bir Kamera" Fotoğraf Sergisinin ardından, Macaristan Başkonsolosu Hendirch Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret etti

Macaristan Başkonsolosu Hendirch, Başkan Demircan’ı makamında ziyaret etti

25 Eylül 2017 Pazartesi 09:51

TURİZMİN SESİ


Görüşmede, AB ile Türkiye arasındaki pozitif diyaloğun önemine dikkat çeken Hendirch, Macaristan’ın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ifade etti. Beyoğlu’nun kardeş belediyelerinden Pécs şehrinde geçtüğümiz günlerde düzenlenen düzenlenen "İki Ulus Bir Kamera" Fotoğraf Sergisinin ardından, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendirch, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Türkiye ile Macaristan’ın tarihi ve kültürel anlamdaki yakınlığının iki ülke arasındaki dostluğun perçinlenmesinde önemli rol oynadığına dikkat çekilen görüşmede, önümüzdeki süreçte yeni projelerle işbirliğinin devam ettirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

İLİŞKİLERİMİZİN GÜÇLENMESİNE KATKI SAĞLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM
Görüşmede Başkonsolos Hendirch’e, Pécs’te gerçekleşen "İki Ulus Bir Kamera" Beyoğlu Pécs Fotoğraf Sergisi’nin Beyoğlu ayağının hazırlıklarından bahseden Başkan Demircan, Türkiye ve Macaristan arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNİ DESTEKLİYORUZ
Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerinden de bahsedilen görüşmede, Başkonsolos Hendirch, Macaristan’ın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini belirterek,  AB ile Türkiye arasındaki pozitif diyaloğun öneminin altını çizdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.