22 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

MAHALLENİN KASABI’NDAN ÖNERİLER

Sofralarında sağlıklı et tüketmek isteyenlerin sadece birkaç püf noktasına dikkat etmesi yeterli

Mahallenin Kasabı’ndan Öneriler

18 Aralık 2014 / 11:00

TURİZMİN SESİ

Etinizi yüksek ateşte pişirmemek, kuyruk yağı gibi kolesterol seviyesini kolay yükselten yağlardan uzak durmak ve haşlama, ızgara, fırın gibi pişirme yöntemlerini kullanmak öncelikli konularınız olmalı.. İnsan vücudunun sağlıklı olması için hayati önem taşıyan et ve et ürünlerini birkaç püf noktasına dikkat ederek doğru yöntemlerle pişirin; sofralarınız hem sağlıklı hem de lezzetli olsun.

saglikli-et-pisirmek,-haslama,-izgara,hem-saglikli-hem-de-lezzetli,4.jpg

Etin haşlama, ızgara ve fırında pişirilmesinin en sağlıklı yöntemlerden olduğuna dikkat çeken uzmanlar uyarıyor:  “Eti yüksek ateşte pişirmeyin ve asla ekstra yağ kullanmayın..!” Eti en sağlıklı ve doğru şekilde pişirmek isteyenler için Mahallenin Kasabı adına uzman tavsiyelerinde bulunan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber’e göre; dört püf noktasına dikkat etmeniz gerekiyor:

 
saglikli-et-pisirmek,-haslama,-izgara,hem-saglikli-hem-de-lezzetli,2.jpg
 
• KUYRUK YAĞI KULLANMAYIN: İç yağı ve kuyruk yağı kolesterol ile trigliserit seviyelerini en kolay yükselten yağlar. Bu yüzden et mümkün olduğunca yağlardan arındırılmalı ve o şekilde pişirilmelidir. 
 
• TEREYAĞINDA KAVURMAYIN: Etin yağ dokusu içerisinde kendisinden bulunan yağlar, pişirme esnasında eriyerek ete yeterli lezzeti katar. Ekstra yağ eklemeye gerek yoktur. Özellikle yağlı etleri bir de tereyağında kavurmak son derece sağlıksızdır. 
 
• KIZARTMA YAPMAYIN: Et, haşlama, ızgara veya fırında pişirilmelidir. Kuşbaşı halinde doğranarak yağsız olarak sebzelerle birlikte sote de edilebilir. Kızartma ve kavurma yöntemleri mümkün olduğunca tercih edilmemelidir. 
 
• YÜKSEK ATEŞTE PİŞİRMEYİN: Birden yüksek ateşe konulan etlerin dış yüzeyleri hızlıca pişer, içleri çiğ kalır. Hızlıca pişme sürecinde dışı katılaşan et hem lezzetsiz olur hem de kanserojen maddeler oluşur. Bu nedenle kırmızı etin, uzun sürede piştiği unutulmamalı ve mümkün olduğunca kısık ateşte pişirilmelidir. 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.