22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MALTA İSTANBUL’DA TANITILDI

Orange Cruises Türkiye Müdürü Tolga Ünalsın ve Satış & Pazarlama Müdürü Kemal Çobanoğlu 'nun ev sahipliğinde Malta Konsolosu Reuben Gauci'nin katılımıyla Titanic City Hotel Taksim'de bir Malta tanıtım toplantısı düzenlendi

MALTA İSTANBUL’DA TANITILDI

28 Nisan 2012 / 10:57

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


İSTANBUL-Orange Travel Group , Malta merkezli Ukrayna,Rusya, İngiltere,Kıbrıs, Tunus ve Türkiye ofisleriyle 7 ülkede faaliyet gösteriyorlar. Toplam 13 şubeleri bulunuyor. Malta'nın bir numarası olan şirket , Malta'nın en büyük turizm hacmine sahip.

Yaklaşık 400.000 nüfusa sahip Malta, 2004 yılından beri AB üyesi, ve geçen yıl 1.500.000 turist ile nerdeyse nüfusunun üç katı misafir ağırlamış. Vize prosedürlerinden ve Sofya aktarmalı seferlerden dolayı Türkiye'den Malta'ya gidişte turizm açısından sıkıntılar yaşandı. Ancak geçen sene Malta direkt seferlere başladı.

Orange Cruises Türkiye Müdürü Tolga Ünalsın , katılımcı acenta ve tur şirketlerine yönelik sunumunda “ Akdeniz'in kalbinde olan Malta'nın tarihsel zenginliği var. Kültür turları için de çok talep görüyor. Ülkenin gelirlerinin %97 'si turizmden elde ediliyor. Ülkeye gelen Türk sayısı çok az, istatistiklerde yer almıyor. Genelde Almanya,Rusya ve İspanya'dan son zamanlarda çok fazla turist geliyor.

Malta ,aynı zamanda bir dalış merkezi. Diver Magazine tarafından yapılan ankette en iyi üçüncü dalış merkezi seçildi. Kızıldeniz ve Maldivler'den sonra Malta geliyor. Maldivlere gitmek ne kadar zorsa, Malta'ya gitmek de bir o kadar basit. “ dedi. Ünalsın, başkent Valetta'nın cruise konusunda orta liman görevini gördüğünü ve gemi firmalarının bakım ve onarım yerlerinin Valetta'da olduğunu ifade etti. Saint Julians 'ın gece hayatının çok renkli oluşunun, Malta'nın ikinci gelir kaynağı olan dil okulları nedeniyle genç nüfusun yoğun olmasının da etkili olduğunu belirtti.

Dil okullarının diğer ülkelere göre ucuz olması nedeniyle öğrencilerin tercihi olan Malta'da eğlence yerlerinin fiyatlarının da son derece uygun olduğunu belirten Tolga Ünalsın ,Malta mutfağına da değindi. Tavşan etinin mutlaka Malta'da tadılmasını tavsiye etti. Çok güvenli ve suç oranı düşük bir ülke olduğunun da altını çizdi. Festivalleri hakkında bilgi verdi. Sunumun ikinci yarısında Orange Cruises Türkiye Satış & Pazarlama Müdürü Kemal Çobanoğlu, Malta'da fiyatların çok cazip olduğunu belirtti. 3,4 ve 7 günlük paketlerle Tunus bağlantısı ile çok hesaplı fiyatlar sunduklarını ifade etti.

Malta Konsolosu Reuben Gauci, tanıtım toplantısına esprileri ile de renk kattı. Malta'yı ziyaret edecek Türk turistlere vize prosedürleri konusunda her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade eden Konsolos, iki ülkenin ortak deniz kültürü,Akdeniz ruhu ve Arapça'dan geçen “merhaba” kelimesinden bahsetti ve katılımcıların sorularını yanıtladı. Tanıtım toplantısı sonrası verilen yemekte, katılımcılar arasında bir Malta gezisi çekilişi yapıldı.Orange Cruise, haftada iki defa paket turlar düzenliyor. Değişik paketler de var. Malta ve Tunus olmak üzere, Sicilya'ya da feribot ile ulaşım var. Ayrıca ekstra tur imkanları da sağlıyorlar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.