30 Nisan 2024
  • İzmir23°C
  • İstanbul20°C
  • Antalya26°C
  • Ankara20°C

MANNHEİM’DA BEYOĞLU MEVSİMİ

Beyoğlu Belediyesi ile Almanya'nın önemli şehirlerinden Mannheim Büyükşehir Belediyesi arasında Kardeşlik Anlaşması imzalandı

MANNHEİM’DA BEYOĞLU MEVSİMİ

24 Ekim 2011 / 15:42

TURİZMİN SESİ


Beyoğlu Belediyesi ile Almanya'nın önemli şehirlerinden Mannheim Büyükşehir Belediyesi arasında Kardeşlik Anlaşması kalabalık davetliler huzurunda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz tarafından imzalandı Beyoğlu Belediyesi son 3 yılda pek çok ortak kültürel proje gerçekleştirdiği Almanya'nın önemli şehirlerinden Mannheim Büyükşehir Belediyesiyle “Kardeş Şehir Anlaşması” imzaladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz ve Karlsruhe Başkonsolosu Çetiner Karahan imza töreninde birer konuşma yaptılar.

“Mannheim Türk Film Festivali” sebebiyle Almanya'da bulunan Sanatçı Özcan Deniz de imza törenine katıldı. Mannheim'ın önde gelen temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 seçkin davetli huzurunda imzalanan “Kardeşlik Anlaşması” başta Kültür-Sanat, Şehir Planlama, Ekonomi ve Eğitim olmak üzere pek çok konuda işbirliğini ön görüyor. İlk benzinli otomobilin üretildiği kent olan Mannheim 360 bin kişilik nüfusuyla Baden-Württemberg Eyaletinin ikinci büyük şehri. Yaklaşık 30 bin Türk vatandaşının yaşadığı Mannheim son yıllarda kültürel alanlarda yaptığı atakla gündemde.

Başkan Demircan: Mannheim ve Beyoğlu İmparatorluk Geçmişine Sahip İki Kadim Şehir Beyoğlu ve Mannheim Belediyeleri arasında imzalanan “Kardeşlik Anlaşması” imza töreninde konuşma yapan Başkan Demircan “çok dilli, çok kültürlü,çok renkli toplumsal yapımız, model bir barış ve kültür havzası oluşturmaktadır. Yüzyıllar boyunca milyonlarca insanın emeğiyle ilmek ilmek dokunan bu havzaların birbirine akması, birbirine karışması, hem Beyoğlu'na hem Mannheim'e çok şey katacaktır. Birikimimiz, yaşam modelimiz,Beyoğlu ve Mannheim arasında derinleşerek ilerleyen işbirliğimiz; evrensel barışa, kültürler arası diyaloğa da çok önemli bir katkı sunacaktır” dedi. Türk vatandaşlarının ve STK temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği törende Başkan Demircan imzalanan kardeşlik anlaşmasının Mannheim gibi Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı bir Alman şehriyle imzalanmasının bu işbirliğini daha da anlamlı kıldığını söyledi.

Dr. Peter Kurz: Kültür, Sanat ve Tarih Kokan Beyoğlu ile İşbirliğinden Mutluluk Duyuyoruz
İmza töreninde konuşan Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz; kültür, sanat ve tarih kokan Beyoğlu ile anlaşma imzalamaktan mutluluk duyuyoruz dedi. Beyoğlu Belediyesi ile 5 yıldır karşılıklı ortak projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Dr. Kurz bu işbirliğinden memnuniyetini dile getirdi. İşbirliğinin imzalanan bu anlaşmayla daha da yukarılara taşınacağına inandığını söyleyen Dr. Kurz Mannheim'da yaşayan 30 bin civarındaki Türk vatandaşının bu anlaşmadan memnuniyet duyduğunu söyledi. İmza töreninde konuşma yapan Karlsruhe Başkonsolosu Çetiner Karahan iki şehir arasında imzalanan anlaşmadan memnuniyet duyduğunu söyledi. Baden-Württemberg Eyaletinin en fazla Türk nüfusa sahip şehri olan Mannheim ile 3 imparatorluğun izlerini taşıyan Beyoğlu'nun imzaladığı anlaşmayı desteklediklerini ve memnuniyet duyduklarını söyleyen Başkonsolos, bu anlaşma sayesinde işbirliği ve kaynaşmanın daha da ileri noktalara taşınacağını söyledi.

Beyoğlu Gözüyle Mannheim, Mannheim Gözüyle Beyoğlu
İki belediyenin “kardeşlik anlaşması” ortaklaşa açılan fotoğraf sergisiyle taçlandırıldı. Türk ve Alman fotoğraf sanatçıları Timurtaş Onan ve Horst Hamann kendi bakış açılarıyla Beyoğlu ve Mannheim şehirlerini fotoğrafladı. Beyoğlu Belediyesi ve Mannheim Belediyesi bu ortak çalışmaya destek vererek “Mannheim Gözüyle Beyoğlu–Beyoğlu Gözüyle Mannheim” adlı fotoğraf sergisini Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz sergi açılışını birlikte yaptılar. Serginin Haziran 2012 de Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisinde tekrarlanacağı açıklandı.

Beyoğlu'ndan Dış İlişkiler Atağı
Tarihi boyunca İstanbul'un konsolosluklar bölgesi olan ve bu ünvanı halen elinde bulunduran Beyoğlu Belediyesi “Kardeş Belediyeler” arasına Mannheim Büyükşehir Belediyesini de kattı. Dış ilişkiler alanında atağa kalkan Beyoğlu Belediyesi Newyork Manhattan, Güney Kore Seongbukgu, Romanya Bükreş 2. Sektör, Venezuella Bolivar, Makedonya Üsküp Belediyeleriyle kardeşlik görüşmelerini sürdürüyor. Gelecek 4 aylık periyotta tüm bu görüşmelerin birer birer imzaya döneceğine inandığını söyleyen Demircan dış ilişkilerde başlattığımız atak sürecek dedi.
Beyoğlu Belediyesi daha önce Berlin Mitte, Bürüksel Schaerbeek, Odessa İlichevsk Belediyeleriyle kardeşlik anlaşması imzalamıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.