22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MAPRFRE KORUNCUKLARA EL VERDİ

MAPFRE Vakfı, MAPFRE GENEL SİGORTA ile Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'nın “Koruncuklar” projesine destek veriyor

MAPRFRE KORUNCUKLARA EL VERDİ

26 Ağustos 2010 / 09:50

TURİZMİN SESİ


1975 yılından bu yana sosyal sorumluluk projelerinin desteklendiği ve geliştirildiği MAPFRE VAKFI (FUNDACIÓN MAPFRE) bünyesinde kurulmuş olan MAPFRE Sosyal Aksiyon Enstitüsü, MAPFRE GENEL SİGORTA desteğiyle Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMÇV) ile ortak bir proje başlattı.

Proje, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı tarafından 1992 yılında kurulmuş Bolluca Çocuk Köyü'ndeki, en küçüğü 7 aylık, en büyüğü 14 yaşında olan toplam 8 korunmaya muhtaç çocuğun, gelişimlerine rehberlik eden ve konusunda tecrübeli anneleri ve teyzeleri ile birlikte yaşamakta oldukları bir “Aile Evinin”, 1 yıllık nakdi masraflarının üstlenilmesini içeriyor.

Bu proje, MAPFRE Vakfı'nın uluslararası platformda yürütmekte olduğu “Topluluk Evleri: Gelişim çağındaki çocuklar için sınırsız özen” projesinin bir devamı olarak, korunmaya muhtaç yüz binlerce çocuğun bulunduğu ülkemizde, 2010 yılı sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlatıldı.

MAPFRE Vakfı Sosyal Aksiyon Enstitüsü
FUNDACIÓN MAPFRE bünyesinde 2006 yılının Ocak ayında kurulan Sosyal Aksiyon Enstitüsü, MAPFRE'nin bulunduğu ülkelerde, yaşam standartları elverişsiz olan kişi ve grupların yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik olarak sunduğu doğrudan veya dolaylı yardımlarla, toplumun gelişim ve kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlar. FUNDACIÓN MAPFRE Sosyal Aksiyon Enstitüsü, birçok dernek ile farklı bölgelerdeki eğitim koşullarının iyileştirilmesine yönelik programlar üzerine çalışmaktadır. İspanya'daki bu Enstitünün asıl faaliyet alanı; yardıma muhtaç çocukların ve engelli kişilerin toplum ile bütünleşmesine yönelik projelerin geliştirilmesidir. FUNDACIÓN MAPFRE projeleri ile ilgili daha detaylı bilgi için www.fundacionmapfre.com adresini ziyaret ediniz.

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMCV)
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMÇV) 1979 yılında, Çocuk köyleri kurmayı ve yaşatmayı amaç edinmiş gönüllü kişiler tarafından kurulmuştur. Vakıf, korunmaya muhtaç çocukların yani Koruncukların, Çocukköyü'ne geldikleri andan itibaren bir aile ortamında sağlıklı gelişmesi, eğitim ve öğretim görmesi, kişisel yeteneklerini geliştirmesi, geleceğe hazır ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesi için çalışmaktadır. Koruncuklara sahip çıkmak için yapılan araştırmalar sonucunda, UNESCO üyesi Uluslararası SOS Çocuk Köyleri Birliğinin “Çocukköyü” modelini aynen uygulamaya karar veren vakıf, 1992 yılında, Türkiye'nin ilk Çocukköyü projesini hayata geçirerek Koruncukların hizmetine açmıştır. Çocukköy'nde günümüzde, 10 Aile Evi ve 2 Gençlik Evi'nden oluşan toplam 12 yerleşim birimi bulunmaktadır.Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı ile ilgili daha detaylı bilgi için www.koruncuk.org adresini ziyaret ediniz.
İstanbul, 13 Ağustos 2010

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.