23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MARETEM’DEN FOSFATSIZ TOZ DETERJAN

MARATEM PROFESYONEL, endüstriyel temizlik ürünleri pazarındaki öncü görevini sürdürerek Türkiye'de ilk kez tamamen kuru karışımdan üretilenfosfatsız toz deterjanı pazara sundu

MARETEM’DEN FOSFATSIZ TOZ DETERJAN

10 Ocak 2011 / 16:01

TURİZMİN SESİ


Eczacıbaşı Girişim'in, endüstriyel temizlik ürünleri pazarındaki öncü markası MARATEM PROFESYONEL, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek fosfat içermeyen endüstriyel toz deterjan ürünü Lavo m664'ü pazara sunduğunu açıkladı.

Yaşamın temel maddelerinden biri olan fosfat, atık sularda, canlıların metabolizmasından, gıda ve diğer organik atıklardan gelerek birikir. Çevreye atılan fosfat; ırmaklardaki, göllerdeki, vb bitkiler ve yeşil yosunların aşırı çoğalmalarına, sudaki oksijeni hızla tüketmelerine ve suda yaşayan diğer canlıların yaşamının elverişsiz hale gelmesine sebep olur. Evsel atık sularının içindeki fosfat miktarının %25'i fosfat içeren deterjanların kullanımıyla ortaya çıkar.

Fosfat, çamaşır ve bulaşık deterjanlarının performansını artırmak ve suya yumuşaklık vermek için kullanılır. Fosfat toksik değildir. Çevreye olumsuz etkisi sebebiyle özellikle ev tipi deterjanlarda Avrupa'da ve Amerika'da kullanımları sınırlandırılmıştır. Eczacıbaşı Girişim güvencesiyle Türkiye'de ilk kez üretimi yapılan fosfatsız toz deterjan, içeriğinde fosfat bulunmaması nedeniyle yeryüzü sularını kirletmiyor ve çevre dostu ürün olma özelliği taşıyor.

Su sertliğinden etkilenmeyen formülü ile dikkat çeken Lavo m664, sert sularda bile klasik toz deterjanların aksine etkili olmaya devam ediyor ve yıkama işlemini başarıyla tamamlıyor. Öte yandan Lavo m664, özel aktif madde kombinasyonu ile bitkisel ve mineral yağlar ile sentetik kumaşlar üzerinde çok daha etkin sonuçlar elde edilmesine olanak tanıyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Direktörü Gelincik Onan, Maratem Lavo m664'ün pazara dinamizm katmasını beklediklerini, fosfat içermemesi nedeniyle de toz deterjan üretiminde öncü görevini üstlendiğini söyledi.

Onan, “Lavo m664, MARATEM'in sektörde edindiği birikim ve deneyimin bir sonucu olarak ortaya çıkan, formülü ve üretim teknolojisi ile son derece özel ve etkin bir toz deterjan ürünü. Hem profesyonel hem de ev kullanımına uygun olan Lavo m664, fosfat içermediği için Eczacıbaşı Topluluğu'nun sürdürülebilirlik ilkesiyle de örtüşüyor. Lavo m664'ün bir toz deterjan olarak tüm gereksinimlere cevap verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim” dedi. Klasik kule teknolojisine kıyasla oldukça düşük enerji gereksinimli yeni bir üretim teknolojisi ile üretilmiş olan Lavo m664, Eczacıbaşı Girişim'in çevreye karşı sorumluluğu ve sürdürülebilirlik ilkesine bağlılığı kapsamında özel geri dönüşümlü kağıt ambalajında kullanıcıyla buluşuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.