22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MARİGOLD TERMAL & SPA OTEL AÇILDI

Bursalı işadamı Nihat Aslonoba`nın Çekirge`de yaptırdığı Marigold Thermal ve SPA Hotel, kapılarını ziyaretçilere açtı

MARİGOLD TERMAL & SPA OTEL AÇILDI

01 Şubat 2010 / 23:05

TURİZMİN SESİ


Marigold`da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Onursal Başkan Nihat Aslanoba 1985 yılında satın aldığı 30 odalı 450 metrekarelik Sevim Otel`in Marigold`un temelini oluşturduğunu söyledi. Aslanoba, o tarihten itibaren tam 25 yıl 5 yıldızlı otel yapmayı düşlediğini ifade ederek, “Ancak 2 yıl önce yeterli metrekareye ulaştıktan sonra otelin yapımına başlandı. Marigold, Bursa`nın termal ve SPA konseptine sahip tek şehir hoteli. Bursa`nın bu tarz bir otele ihtiyacı vardı. Biz yatırımımızla bu açığı kapattık” dedi. Aile olarak içinde bulundukları her sektörde olduğu gibi turizm alanındaki yatırımlarında da kaliteye ve iyi hizmete önem verdiklerini ifade eden Aslanoba, bu nedenle Marigold Hotel`in butik otel anlayışıyla tasarlandığını ama 5 yıldızlı bir konfor sunduğunu kaydetti.

30 MİLYON DOLARA MAL OLDU
Aslanoba, uluslararası zincirlerden gelen tüm tekliflere rağmen hotelin işletmeciliğinin yine bir aile şirketi olan Oba Termal AŞ kanalıyla yürütüleceğini dile getirerek, “Hotelimiz yaklaşık 30 milyon dolarlık bir yatırımla yapıldı. Ortadoğu ve Kuzey Avrupa`dan da müşteri bekliyoruz. İlk yıl yüzde 55-60 civarında doluluk hedefliyoruz” diye konuştu. “Soğuk su ile başladık, sıcak su ile devam ediyoruz” diyen Aslanoba, yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

46 DERECELİK SICAK SU
Marigold Thermal ve SPA Hotel Genel Müdürü Ergin Dolapçıoğlu da, hotelin 46 derecelik kendi sıcak su kaynağına sahip olduğunu kaydetti. Dolapçıoğlu, hotelde 120 odanın bulunduğunu dile getirerek, “Uzun yıllar sonra Bursa`da hizmete giren ilk 5 yıldızlı otel olan Marigold`un öne çıkan farklılıklarından biri her odamızın aynı konseptte ancak farklı mimari özelliklerde olması. Otelimiz Uludağ`a 30 kilometre yakınlıkta. Uludağ`ın kalabalık ortamında bulunmak istemeyen ancak kayak yapmayı sevenler de hotelimizi tercih edecek. Gündüz kayak yaptıktan sonra termal ve SPA birimlerimizi kullanabilecekler. Bu da bizi farklı kılan özelliklerimizden biri” diye konuştu. Yatırımlarının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Dolapçıoğlu, oda fiyatlarının 100 ile 120 euro arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.

YAPIMI İKİ YIL SÜRDÜ
Dünyada ve Türkiye`de SPA ve termal turizm tesislerinin çoğaldığını belirten Mimar Seçil Buldan Ürküt ise sıcak su kaynakları bakımından zengin olan Bursa`nın bu konuda geri kaldığını söyledi.

Ürküt, amaçlarının sadece otel projesi yapmak olmadığını belirterek, “Aynı zamanda şehrin merkezinde standart otel anlayışından uzak, özgün, huzurlu ve misafirlerin keyifli vakit geçirebilecekleri mekanlar yaratmak istedik. Hotelin projelendirilmesi ve inşaat aşaması yaklaşık 2 sene sürdü. Odalar otel odası olmanın ötesinde huzurlu, dingin ve misafirlere kendi evlerini aratmamak mantığı ile kurgulandı” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.