23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MARİNACILIĞA İLGİ ERTIYOR

SETUR, Kalamış'a Yalova'yı eklerken Büyükçekmece'de Almanlar, Ambarlı'da ise Polonyalılar marina kurmak için yer arıyor.

MARİNACILIĞA İLGİ ERTIYOR

22 Mart 2010 / 09:50

TURİZMİN SESİ
Akdeniz ve Ege'de ise Türkiye'nin önemli holdingleri, Akdeniz çanağında marinacılıkta söz sahibi olmak için, kıyılarda milyonlarca dolarlık yatırımlar gerçekleştiriyor. Marinacılıkta önde gelen çekim merkezlerinden biri de İstanbul.

İSTANBUL'DA YATIRIMLAR HIZLANACAK
Yatırımcılardan biri Dati Yatırım Holding. Ataköy'deki marinaya orta vadede büyük mega yatların yanaşabileceği bir yatırımı gündeme aldı.

Setur Marina da İstanbul'un en büyük marinası olan 1100 yatlık Kalamış'ın ardından Yalova'da bir marinayı da bünyesine kattı.

Geçen yıl Ülker Grubu, Pendik'teki MarinTürk ile sektöre adım attı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İspark'ın da marina kuracağı açıklanmıştı. Edinilen bilgilere göre yabancılar da iki yatırım gerçekleştiriyor. Büyükçekmece'de Almanlar, Ambarlı Limanı'nın yakınlarında ise Polonyalılar marina yatırımı ile ilgileniyor.

Geçen yıl Türk bayraklı yatlarda ÖTV'nin sıfırlanması ve KDV'nin de yüzde 1'e indirilmesinin ardından bin 250'ye yakın yakın yat Türk bayrağı takarak sektörün hareketlenmesi sağlanmıştı.

Eski Altın Borsası Başkanı olan Ataköy Marina Genel Müdürü Serdar Çıtak "30 Kasım 2010'a kadar uzatılan uygulamanın devamlılığının sektörü daha çok canlandıracağına inanıyorum. Özellikle de yeni yat alacak insanları teşvik eden uygulama oldu," dedi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.