22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MARKA KONFERANSI 2012 GERÇEKLEŞTİ

13 yıldır lider konferans kuruluşu Yürekli tarafından aralıksız düzenlenen ve 11 yıldır Yapı Kredi World Ana Sponsorluğunda gerçekleşen MARKA Konferansı, 13-14 Aralık’ta Swissôtel’de gerçekleşti

MARKA KONFERANSI 2012 GERÇEKLEŞTİ

16 Aralık 2012 / 10:06

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


MARKA Konferansı dünyaca ünlü konukları ve ilham veren sunumlarıyla Türk ekonomi dünyasının lokomotifi olan markalara yeniden güç verdi. Türkiye’den ve dünyadan marka ekiplerin, İstanbul’da buluşturan MARKA Konferansı’nda katılımcılar iz bırakan oturumlara tanıklık ettiler.Türk iş dünyasına unutulmaz bir konferans deneyimi yaşatan MARKA 2012 Konferansı 13-14 Aralık’ta Swissotel’de gerçekleşti. 13 yıldır lider konferans kuruluşu Yürekli tarafından aralıksız düzenlenen ve 11 yıldır Yapı Kredi World Ana Sponsorluğunda gerçekleşen MARKA 2012 Konferansı iki gün boyunca, iki bine yakın katılımcı tarafından takip edildi. Katılımcılar, değişen marka yönetim dinamiklerini en yetkin isimlerden dinleme fırsatı buldular. 

amanda-wakeley.jpg
 
Uluslararası MARKA Konferansları'nı 13 yıldır başarıyla düzenleyen lider konferans kuruluşu Yürekli'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör: "13. Yılında MARKA Konferanslarının geldiği bu noktada hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda duyulan ilginin yine katlanarak arttığını görüyoruz. MARKA Konferanslarının tüm katılımcılarına sunduğu eşsiz konferans deneyimi kadar, marka kavramını ele alış biçimimizdeki yaratıcılığın da bunda çok büyük payı var. MARKA Konferanslarının en belirleyici farkı, var olan gündemi takip etmek yerine, yeni bir gündem yaratmasıdır. Bu anlayışla dikkat çeken benzersiz bir kurgu içinde MARKA 2012 Konferansı yine lider marka ekipleri için yepyeni bir gündem yazdı. Dünya çapındaki lider konuşmacıların vizyonunu MARKA platformunun vizyonuyla birleştirerek bunu başardık."MARKA 2012’nin ilk gününde Egemen Bağış’tan Tom Aikens’a, Jean-Claude Biver’dan Nicholas IND’ye ünlü konuklar çarpıcı sunumlar gerçekleştirdiler. İkinci günün ilk oturumunda ise KidZania markasının Dünya Başkan Vekili Phil Sandhaus sahneye çıktı. Phil Sandhaus, “Edutainment nedir? KidZania deneyimsel pazarlamanın benzersiz bir örneği” başlıklı sunumunda;  çocuklar için tasarlanmış deneyim ve eğitim odaklı bir eğlence platformu olan KidZania projesini anlattı. Son dönemde çok tartışılan, geleceğin pazarlama yöntemi olarak gösterilen “Neuro-Marketing” konusu da MARKA 2012’de masaya yatırıldı. Millward Brown Güney Afrika Başkanı, Neuro-Marketing Uzmanı Erik Du Plessis’in, “The Branded Mind: Nörobilimin beyin ve marka bilmecesi hakkında bize anlattığı gerçekler” başlıklı konuşmasını katılımcılar büyük bir dikkatle takip ettiler. 
 
alpagut-cilingir.jpg
 
Erik Du Plessis’in etkileyici sunumunun ardından MARKA 2012 sahnesine PepsiCo Türkiye Yiyecek Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir davet edildi. Çilingir, “Dijitalin Ötesinde Marka Stratejisi” başlıklı konuşmasında, marka yönetim stratejilerinin temelinde bulunan “5i’s” modelini paylaştı. Alpagut Çilingir, Frito-Lay’in “5i’s” modeli bilgi birikimiyle oluşan ve yılın en ses getiren kampanyalarından biri olan Doritos Akademi projesini canlı örnekleriyle ilk kez MARKA Konferansı’nda anlattı. Yıllar boyunca fark yaratan sunumlara imza atan MARKA Konferansı bu kez de iş dünyası ile sanatın buluşmasına aracılık etti. Çağdaş Türk resminin en değerli isimlerinden biri olan sanatçı Ahmet Güneştekin MARKA 2012 Konferansı’nda, deneyimli gazeteci Balçiçek İlter’le aynı sahneyi paylaştı. Güneştekin “Yüzleşme” temasıyla gerçekleşen sohbette sanatını ve hayatını anlattı. 
 
balcicek-ilter-ahmet-gunestekin.jpg
 
Ahmet Güneştekin ve Balçiçek İlter’in bu keyifli sohbetinin ardından, MARKA 2012 Konferansı’nın merakla beklenen konuşmacılarından Amanda Wakeley katılımcılarla buluştu. İngiltere'nin önde gelen moda markası Amanda Wakeley’nin Kurucusu ve Kreatif Direktörü Amanda Wakeley, sıradışı marka serüveni ile katılımcıları kendisine hayran bıraktı. Wakeley ayrıca önümüzdeki dönemde hayata geçireceği yeni stratejilerini de ilk kez MARKA 2012’de anlattı.
 
o-a-sanon,-a-gureli,-g-taner,-l-colakoglu2.jpg
 
İstanbul’un markalaşması sürecine katkıda bulunmayı misyon edinen MARKA Konferansı, çok önemli bir panele ev sahipliği yaptı. Moderatörlüğünü kurumsal alanda olduğu kadar sosyal alanda da gerçekleştirdiği birçok liderlikle öne çıkan Okşan Atilla Sanön’ün yaptığı “Sanatla Markalaşan Şehirler” başlıklı panelde; İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, İstanbul Modern Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu ve Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli konuşmacı olarak yer aldılar. Seansı izleyen pazarlama yöneticileri sanat sponsorluğu konusunda çok değerli mesajları dinleme fırsatı buldular.
 
lauren-bush-lauren-001.jpg
MARKA 2012 Konferansı’nda ikinci günün yıldızı FEED projesinin yaratıcısı ve Başkanı Lauren Bush Lauren’dı. Dünya siyasetinin en önemli ailelerinden birinin kızı, ünlü modacı Ralph Lauren’ın gelini olan Lauren Bush Lauren’ın konuşması, “FEED'le Hayata Katkı – Doğa Dostu Tasarım & Sosyal Sorumluluk” başlığını taşıyordu. Lauren Bush Lauren dünyadaki aç çocukları doyurma misyonuyla yarattığı markası FEED’in örnek gösterilen hikâyesini anlattı. MARKA Konferansı da bu değerli projeye destek verdi. FEED projesi kapsamında üretilen özel çantalar, MARKA 2012 ortak markalı olarak tüm konferans katılımcılarına armağan edildi. Böylece konferansın her bir katılımcısı hayatta kalmak için yiyecek yardımı bekleyen çocukların destekçisi oldu.  Öğle yemeğinin ardından günün ikinci yarısının ilk konuşmasını yapmak üzere TTNET Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahin Şen sahnedeki yerini aldı. “İletişim” ve “eğlencenin” günümüz tüketicisi için ayrılmaz bir ikili olmasının arkasındaki gerçekleri analiz eden Şen, “Dijital Eğlence Devrimi” konulu sunumunda; oyun, müzik, kitap, film gibi içeriklerin paylaşıldığı dijital mecralara ve yaşama şimdiden nüfuz etmiş geleceğin ürünlerine değindi. MARKA 2012 Konferansı, yaptığı her işle gündeme oturan İzzet Çapa ile sürpriz bir final gerçekleştirdi. Konferansın ilk gününde Egemen Bağış’la yaptığı oturumda, gündemin merakla beklenen sorularını sorarak başarılı bir gazetecilik örneği sergileyen SkyTürk 360 Ekonomi Müdürü Murat Sabuncu, bu kez İzzet Çapa’ya eşlik etti. Çapa, deneyimli gazeteci ve televizyoncu Murat Sabuncu’nun sorularını büyük bir içtenlikle cevapladı.MARKA 2012 katılımcıları bu eğlenceli seansta İzzet Çapa’nın renkli dünyasına da tanıklık etme fırsatı buldular. İzzet Çapa’nın ekibinin gerçekleştirdiği Madonna şovunun yanı sıra Çapa’nın yaptığı “gangnam style” dansı MARKA 2012’nin kapanışına damgasını vurdu.  MARKA 2012’de konuşmacıların ilham verici sunumlarını renk katan başka etkinlikler de vardı. Son olarak Penti reklamında oynayan ve büyük beğeni toplayan şarkıcı Funda Kılıç, başarılı performansıyla katılımcılara eğlenceli anlar yaşatırken,  konferansın ana sponsoru World de sürpriz hediyeli bir yarışma düzenledi. Türk iş dünyasının en etkili ve en çok konuşulan konferansı olan “MARKA Konferansı” 13. yılında yine akılda kalıcı ve ilham verici konuşmalara sahne oldu. Konferansı büyük bir ilgiyle takip eden katılımcılar ajandalarında şimdiden MARKA 2013 için yer ayırdılar.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.