22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MARRIOT OTEL ZİNCİRİ ISPARTA’DA

Isparta'nın ilk 5 yıldızlı oteli olma unvanına sahip Öngör Grup'un inşaatını sürdürdüğü otel yatırımının, uluslararası 'Marriot Oteller Zinciri'ne katılması gündeme geldi

MARRIOT OTEL ZİNCİRİ  ISPARTA’DA

03 Ağustos 2011 / 13:52

TURİZMİN SESİ-Savaş Yavuz


İsparta(Anayurt)- Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) prosedürlerin aşılmasında önemli rol oynadığı ve Isparta'nın ilk 5 yıldızlı oteli olma unvanına sahip Öngör Grup'un inşaatını sürdürdüğü otel yatırımının, uluslararası 'Marriot Oteller Zinciri'ne katılması gündeme geldi. ABD, Avrupa ve dünyanın çok sayıda ülkesinde yaklaşık 3 bin 400 oteli bünyesinde bulunduran ve 146 bin kişiye istihdam sağlayan Marriot Oteller Zinciri'nin Uluslararası Otel Gelişim Planlama Direktörü, BAKA'nın koordinasyonunda bölge potansiyeli hakkında yetkili makamlarla görüşerek bilgi aldı ve olumlu izlenimlerle ayrıldı.

Görevleri arasında “bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak” görevi de bulunan BAKA, uluslararası oteller zincirine sahip grubun yetkililerini bilgilendirdi. Prosedürlerin aşılması ve Isparta'ya ilk 5 yıldızlı otel yatırımının yapılmasında önemli rol oynayan Antalya, Burdur ve Isparta'nın kalkınma ajansı BAKA'nın koordinasyonunda Marriot Oteller Zinciri Uluslararası Otel Gelişim Planlama Direktörü Wissam Chelala bölgeyi ziyaret etti. Otel Gelişim Planlama Direktörü'ne, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan, Öngör Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sami Öngör ve Öngör Grup Yatırım Danışmanı Kemal Kasaroğlu eşlik etti.

KURUMLARDAN YATIRIMA DESTEK
BAKA'nın koordinasyonunda, bölge potansiyeli ile otel yatırımına bakış açılarını öğrenmek amacıyla Otel Gelişim Planlama Direktörü Chelala yetkililerle görüştü. Chelala'yı kabul eden Isparta Valisi Memduh Oğuz, otel yatırımından son derece memnun olduklarını, Valilik olarak bu ve diğer yatırımların arkasında olduklarını belirtti.

Oteller zinciri yetkisi, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İskender Akkurt, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Isparta TSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ile de görüştü. Üç kurumun da ulusal ve uluslararası kongre ile seminer, yurtiçi ve yurtdışından heyet organizasyonlarında konaklama sıkıntısı yaşandığı, çoğu zaman organizasyonların veya konaklamaların 5 yıldızlı tesislerin bulunduğu Antalya'da yapılmak zorunda kalındığı belirtildi. SDÜ, Belediye ve ITSO'nun, 5 yıldızlı otel yatırımını memnuniyetle desteklediği, Isparta'nın sosyo-ekonomik durumu ve potansiyeli dikkate alındığında tek bir 5 yıldızlı otelin yetmeyeceği, bu yatırımın ile benzer yatırımların destekçileri olduğu Marriot Oteller Zinciri Otel Gelişim Planlama Direktörü'ne bildirildi.

Uluslararası oteller zinciri yetkilisi Chelala'ya bölgenin sosyo-ekonomik verileriyle ilgili bilgi veren BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, Öngör Grubu'nun otel yatırımının Isparta için önemli proje olduğunu, Kalkınma Ajansı olarak her türlü desteğin verildiğini belirtti. Engin, bölgenin BAKA'nın uluslararası platformlarda bölgenin turizm potansiyelinin tanıtımı, gül turizmine yönelik çalışmalarının konaklama ihtiyacını daha da artıracağını ve bölgenin daha fazla 5 yıldızlı otele ihtiyacının bulunduğunu vurguladı. BAKA Koordinasyonunda önemli kurumları ziyaret eden Marriot Oteller Zinciri Uluslararası Otel Gelişim Planlama Direktörü Chelala, bölge hakkında genel olarak olumlu izlenime sahip olduklarını, otel yatırımı konusunda bu kurumların fikirlerini de içeren bir sonuç raporu hazırlayacaklarını ve yönetim kurulunda karara bağlayacaklarını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.