22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MARTI MYRA'NIN VIP KONUKLARI

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Antalya Semineri'ne ev sahipliği yapan Martı Myra, pek çok ünlü ismi konuk etti.

MARTI MYRA'NIN VIP KONUKLARI

31 Ekim 2011 / 17:44

TURİZMİN SESİ


Washington Post köşe yazarı, TIME dergisi editörü ve CNN-Global Public Square sunucusu Dr. Fareed Zakaria, Martı Myra'da konakladı. Martı Myra'nın ağırladığı diğer konuklar arasında New York 13. Bölge Temsilcisi, Amerikan Kongresi Dış İlişkiler Komite Üyesi Michael McMahon ve Harvard Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Siyasi Danışman Emma Sky gibi isimler yer alıyor. 31 Ekim 2011; Martı Myra, 28 Ekim - 1 Kasım 2011 tarihleri arasında Antalya Kemer'de gerçekleşen Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası'nın yıllık toplantısına ev sahipliği yapıyor. "Bölgedeki Fırsatlar ve Tehditler" başlıklı Antalya Semineri'ne katılmak üzere Türkiye'ye gelen Washington Post köşe yazarı, TIME dergisi editörü ve CNN-Global Public Square sunucusu Dr. Fareed Zakaria, Martı Myra'da konakladı.

Zakaria, 29 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen, moderatörlüğünü New York 13. Bölge Temsilcisi, Amerikan Kongresi Dış İlişkiler Komite Üyesi Michael McMahon'un üstlendiği "Siyasi Yaklaşım" başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı. Türkiye ekonomisinin güçlü bir büyüme performansı sergilediğine dikkat çeken Zakaria, şunları söyledi:
"Türkiye'nin son 10 yıldaki en büyük başarısı ekonomik reformları gerçekleştirmek oldu. Dünyada her ülke bunu yapmakta zorlanır. Bunları yapmak, kısa vadede acıdır. Biz bunları ABD'de yapmakta zorlanıyoruz ama Türkiye bir yolunu buldu. Son 5 yıllık geçmişe baktığımızda, Türkler anladı ki AB, Türkiye'yi tam üye olarak almak konusunda pek istekli değil. Ama Türk ekonomisindeki faydalı reformlar sayesinde AB Türkiye'yi almak istediğinde Türkiye, 'Teşekkürler, biz sizin için fazla güçlüyüz' diyecek."

Martı Myra, dünyaca ünlü isimleri ağırlıyor
Uluslararası arenada Türk tekstilinin etkin bir rol almasına yönelik çalışmalar yapan ve bu yıl 50. yaşını kutlayan Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası'nın "Siyasi Yaklaşım" başlıklı oturumunda Harvard Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Siyasi Danışman Emma Sky ile Emekli Büyükelçi, CHP Adana Milletvekili Dr. Faruk Loğoğlu da konuşmacı olarak yer aldı.

Martı Myra'nın ağırladığı ünlü isimler arasında "Ekonomik Yaklaşım" başlıklı ikinci gün oturumunun moderatörlüğünü yapan Akşam Gazetesi Yazarı Deniz Gökçe, oturuma konuşmacı olarak katılan Kazakistan Nazarbayev Üniversitesi Başkanı Shigeo Katsu, Barclays Capital Başekonomisti Dr. Christian Keller, Prof. Dr. Erinç Yeldan ve Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi Bankası Baş Ekonomisti Doç. Dr. Cevdet Akçay yer aldı. Seminerin üçüncü gününde bir oturum gerçekleştirecek olan Sunay Akın da Martı Myra'nın konukları arasında bulunuyor. Türkiye ve çevresi ile uluslararası gündemi etkileyen konuların siyasal ve ekonomik açıdan ele alındığı seminerde karşılaşılacak sorunlar ve oluşacak fırsatlar tartışılıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.