22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MATBAH RESTAURANT’TA FETİH MENÜSÜ

İstanbul Fatihi Sultan Mehmet'in sofrasından tarihi lezzetler, Matbah Restaurant'ta lezzet tutkunlarıyla buluşuyor

MATBAH RESTAURANT’TA FETİH MENÜSÜ

12 Mayıs 2011 / 21:47

TURİZMİN SESİ


Sultanahmet'te Ayasofya Müzesi'nin ve Topkapı Sarayı'nın yanı başında yer alan Matbah Restaurant, Osmanlı Saray Mutfağı'nın eşsiz tadlarını içeren çok özel bir menü hazırladı.

İstanbul'un 558'inci fetih yıldönümü nedeniyle oluşturulan menüde, Fatih Sultan Mehmet'in sofrasından çok özel yemekler yer alıyor.

13 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında İstanbullular'a sunulacak olan Fetih Menüsü'nün sunumu boyunca Cuma ve Cumartesi akşamları canlı Klasik Türk Müziği dinletileri gerçekleştirilecek.

Her gün 11:00-24:00 saatleri açık olan Matbah Restaurant ayrıca, 03 Haziran'dan itibaren hazırlayacağı yaz menüsüyle, farklı Saray yemeklerini sunmaya devam edecek.

Fatih'in sevdiği ve Matbah Restaurant'ın günümüze taşıdığı özel yemeklerden bazıları... Beyza bi – Ciheti Börek-i Makiyan-İ Hassa Tavuklu böreğe ilk kez 1469 tarihli mutfak defterlerinde rastlanmıştır. Ömer Lütfü Barkan.

Kekikli Kuzu Gerdanı 500 Yıllık Osmanlı Mutfağı Marianna Yarasimos
Has Paça Tiritli Fatih Aş Hanesi Tevzi Namesi. İstanbul Fethi Derneği Yayınları Nr.7

Murg-ı Abi – Ördek Yahnisi Börülce,barbunya arpacık soğanı ve baharatlarla pişirilmiş tencere yemeği Ömer Lütfü Barkan – 1469 – 1474 arası Fatih dönemi mutfak kayıtları ile ilgili makaleden.

Piyazlı Sudak Balığı Dolması Soğan, defne yaprağı ve baharatlı zeytin yağında kızartılmış balık - 500 Yıllık Osmanlı Mutfağı Marianna Yerasimos

Sultanın diğer yemekleri için sizleri Matbah Osmanlı Saray Mutfağı'na davet ediyoruz.

Bizans'ın ve Osmanlı'nın ihtişamını yansıtan Ayasofya Müzesi'nin ve Sultanahmet Camii'nin yanında yer alan ve Osmanlı Mutfağı konusunda uzmanlaşmış olan Matbah Restaurant, çeşitli tarihi kayıtlardan yararlanılarak oluşturulmuş menüsü, ferah bahçesi ve güler yüzlü servis anlayışıyla hizmetinizde. www.matbahrestaurant.com  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.