22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MAVİ BAYRAĞIN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Kemer Otelciler Birliği AŞ. (KEMOTEB) tarafından Kemer plajına doğu ve batı olmak üzere iki adet Mavi Bayrak alındı

MAVİ BAYRAĞIN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

12 Temmuz 2010 / 13:11

TURİZMİN SESİ


KEMOTEB ve Kemer Otelciler Birliği Başkanı Turan Bayar, Kemer plajında bugüne kadar yapılmayan çok sayıda çalışmaya imza attıklarını söyledi.
Kemer plajına, Kemer Otelciler Birliği AŞ. (KEMOTEB)'in girişimi ile doğu ve batı plaj olmak üzere iki ayrı Mavi Bayrak alındı. KEMOTEB ve Kemer Otelciler Birliği Başkanı Turan Bayar, “Mavi Bayrak'ın çok büyük önemi var. Bu kadar geniş bir plajın bir bütün olarak Mavi Bayrak alması da son derece önemli bir başarı. Aynı deniz ve çevre temizliği olmadıktan sonra mavi bayrağın hiçbir önemi yok. Kemer'de ilk defa iki tane Can kurtaranımız sabah 08:00'den 18:00'e kadar görev yapıyor.

Hanutçulara ve satıcılara engel oluyorlar. Başta Kaymakamımız olmak üzere Belediye, Emniyet arkamızda. Bütün plajlara neler yapılması gerektiğini anlatan yazılar gönderdik. Hijyen, temizlik ve gerekli kontrolleri aktardık. Dikkatli olunması gereken tüm konuları dile getirdik. Arkadaşlarımız da bunları dikkatle takip ediyor. Hoş olmayan bir durum olduğunda plajdakiler cankurtaranı arayacak. Plajlarda artık bir huzur ve düzen var. Girip çıkan insanlar belli. Eskiden her türlü benimsemediğimiz olaylar yaşanıyordu.

Artık, bunları engelliyoruz. Özellikle gece 00:00'dan, 05:00'e kadar insanların plajlarda yatmasının engellenmesi ve yine aynı saatlerde fuhuş gibi olayların yaşanmasına engel olmak istiyoruz. Plajlarımızda yaşanan bu olayların olmaması için gayret gösteriyor ve teşekkür alıyoruz. 15 günde bir resmi deniz suyu tahlilleri geliyor ve bunlar panolarımıza sürekli yazılıyor. Bu panolarda bakteri oranları belirtiliyor. Dört dilde turistlere bilgi veriyoruz. Tamamen bizim Kemer'deki otellerin mavi bayraklı olduğunu duyuruyoruz. Bu süreklilik isteyen bir çalışma. Biz bu normlara uymazsak iptal olur. O nedenle, hep beraber bu konun takipçisi olmalıyız. Bu günlük bir mesele değil. Her zaman bir araya gelmeliyiz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.