22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MAVİ SULARIN GÖKDELENLERİ

Sığındığı limana devasa görüntü veren, soluksuz 24 saat yaşayan çağdaş metropol gibi turizm hizmeti veren, görkemli yüzen hotel gemide, hayatın başladığı bittiği saat yok

MAVİ  SULARIN  GÖKDELENLERİ

27 Haziran 2009 / 17:48

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR


Ölümsüz seyahat arzunuzun dürtüsüyle “Ah O 17 katlı MSC Cruises gemide bende olsaydım” diyorsanız, sadece 650 avro ile başlayan fiyatlarla, edalı edalı mavi yolculuğa süzülen engin suların asilzadeleri ile şiirsel yolculuğa çıkabilirsiniz. Her çarşamba günü limana misafir olan gemi, İstanbul'a dolayısiyle Ülke kültür ve turizm gelirine destek oluyor. Ayrılırken bir grup Türk yolcuyu da alarak, efsanelerini yıllardır nesillere aktaran mitolojik sonsuzluk kazanmış tarih fışkıran gururlu Akdeniz Ülke şehirlerine, seyahatseverlerin ziyaretini sağlıyorl.

Doyumsuz güzel manzaralı eşsiz antik dokusuyla mimari yapılı sanat ve kültür kokan egzotik cazibeli kusursuz doğanın mükemmel plajlı Ülke şehirleri, seçkin paket turlarla Cruises tarafından yeniden yorumlanmış, görülmesi gereken yerler demet halinde sizlere sunuluyor, Yolcularını rüya alemine götürmeye adeta kodlanmış MSC Cruises'ler, kendi üslubuyla değişik dekorlu mekanlarda enerjik ışık ve renkleriyle ruhunuza hitap ederek, atmosferdeki romantik tarafını size fark ettiriyor. Karanlık ışık iç içe adeta renk ve dekorla dans etmiş estetik içindeki, eğlence mekanlarını yolcuların tercihlerine seçenek şansı veriyor.

Hayalden diğerine bir tüy misali uçarken, hayalinizde yapmak istediklerinizin tadını çıkarabiliyorsunuz. Yüreginizden akan çoşku, muhteşem seyahat tutkusu ile yanmaktan mıdır ? parıltılı hayatın cazibesine kanmaktan mıdır ? görenleri büyülüyor, mutluluğunuz taşıyor.
Gece, lüks dekorlu restoranda inci taneleri gibi dağılmış yüzlerce ışık saçan atmosferde çeşitli lezzet yemeklerle birlikde içilen iki kadeh şarabın sarhoşluğu bahane edilerek, harika havada kol kola güvertede gezinirken koyu lacivert gökyüzüne bakarak, yakın dostlarınız yıldızlara içinizden buruk romantik şarkılar söyliyebilir, özlemle mehtabın yakamozlarını seyredebilir veya sizi çağırmayı unutmayan harika oyunlarına dahil eden 3 katlı 1.250 kişilik tiyatro salonunda, kendinizi eğlencenin kollarına atabilirsiniz.

Baş döndüren hayat tarzı sunan, hizmetleriyle sizi şımarıklığa iterken, keyif haz alarak sunulanları sindiriyorsunuz. 300 metrelik boyu, 22,000 metrekarelik yaşam alanı olan, MSC Cruises gemilerinde neler yokki; şelaleli yüzme havuzları, fitness-dinlenme alanları, koşu parkuru, sauna, egzotik Uzak Doğu masaj salonları, Türk hamamı, jakuziler, geniş restoranları barları (4 restoran, ikisi açık havada olmak üzere 10 bar), gece kulüpleri ve alışveriş mekânları, dağcılık sporu için tırmanma duvarı, tenis kortu, voleybol, basketbol sahaları, mini golf, mini futbol sahası, çocuklar ve gençler için video oyun salonu, çocuk oyun alanı ve Teen's Club, puro içme özel odası, sanat sergi ve müzayede salonu, leziz ve kaliteli 24 saat yiyecek bulabileceğiniz mekanlar…

Sanat çevresinin büyük saygınlığını kazanmış, birikimli ressamların eserleri, sessiz sedasız müzayede edilmekte örnek 800 avro luk resim 400 avro ile açık artırma ile tablo üzerine kartı iliştiriliyor. Yolculuk sonuna kadar, sanatsever almak istediği resmi isim, kamara numarasını, artırdığı fiyatı yazıyor, son artırıcı eserin sahibi oluyor.

Tütünün kısmi içilmesi yasak olan gemide, Puro sever ve içenler, şüphe yok ki puro sever bir mimarın zevkli dekore ettiği odada özel rituel ile hazırlanan, sohbetle veya puro kültürü ile ilgili kitapları okuyarak, kişileri rahatsız etmeden içebiliyorlar. Elbetde sigara içenler için de, ceza hissi uyandırmayan mükemmel dekorlu özel mekanlar var. Çocuklarınız, özel oyun odalarında güleryüzlü eğitilmiş uzmanlar tarafından diğer arkadaşlarıyla birlikte hoşca vakit geçirirlerken, eğlendirilirken, size gönül rahatlığı içinde çılgınlığı hak etme fırsatı veriyorlar. Yoğun trafik gürültülü şehir hayatından uzak, dünya mutfaklarına ait leziz yemek ve mezeleriyle nefis şarapları, çeşitli müzik-danslarını seçenek sunan mekanlarda gönlünüzce eğlendikten sonra yatmayı -uyumayı düşündüğünüzde, araba -taksi -toplu taşıt kullanma düşüncesi olmadan, uzak veya yakın evinize gitme derdinizi unuturken bir “ oh” çekiyorsunuz.

Ne havanın sıcaklığı soğukluğu ne tüyleri ürperten dünya krizi gemiden vize alıp içeri giremiyor. 3 yolcuya bir gemi personeli orantı olarak düşen,3000 yolcu 1000 kişilik kadrolu Cruise'lerde, kriz nedeniyle işten çıkartılan, hizmetde azalan yok…. Türkçenin dış turizmde tek hatırlandığı, kullanıldığı, değer verildiği mekan. Gemi içi tüm kırtasiyelerde, İngilizce, Fransızca, İtalyanca vs. ile birlikte Türkçe de yazılı. Mutsuz insana itiraz eden her an sürpriz eğlenceye davet eden, homojen turizm inancıyla birleştirici rol üstlenen animatörler, sizi oyunun içine alarak, her ülke kültürünü tanımanıza ve elit komşularınızla samimiyet içinde kopmaz dostluk bağları kurmanıza fırsat sağlıyorlar.

Basına kapılarını açan Msc Cruise gemi için bazı gerekli protokol işlemlerinden geçtikden sonra, bizleri karşılayan MSC Cruises Türkiye mümessili Arkas Holding yetkilisi Nuray Demirhan'dan aldığımız bilgilere göre Türk yolcularına Şengen vizesi için yardımcı olduklarını,
18 yaşından küçük iki çocuk için sizinle aynı kabinde olmak şartı ile her hangi bir ücret alınmadığını, sadece liman vergilerini ödeyerek geziye katılabildiklerini, ayrıca erken rezervasyonlarda kişi başı 400 Euro'ya varan indirim imkanı sağladıklarını, rezervasyon ne kadar erken yapılırsa indirimlerin artığını öğreniyoruz.


Nuray Demirhan özetle “Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye'de 2005 yılından bu yana hizmet veren Avrupa'nın en büyük kruvaziyer şirketi MSC Cruises filosunda 9 gemi bulunmaktadır. Yıl boyunca Akdeniz, Kuzey Avrupa, Atlantik Okyanusu, Karayipler, Güney Amerika, Hint Okyanusu, Güney Afrika'ya seferler düzenlemektedir. MSC Cruises, yolcularına 6 yıldızlı VIP bir hizmet sunmaktadır.. MSC Yacht Club suitlerinde; özel solaryum, 2 jakuzi, skydome özellikli kapalı yüzme havuzu, panaromik bar, özel asansör, SPA alanına direkt geçiş ve günün her saati hizmette olan görevlilerin olduğu özel lounge bölümü de mevcut.” olduğunu söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.