22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MAVİ YOLCULUK GENÇLERE EMANET

Genç kuşaklara Mavi Yolculuk ve Mavi Yolculuk'un tarihi ve coğrafyası konusunda “Mavi Yolculuk – Dün, Bugün, Yarın” konulu bir etkinlik düzenlendi

MAVİ YOLCULUK GENÇLERE EMANET

29 Mayıs 2012 / 17:49

TURİZMİN SESİ


Haber Merkezi
Bodrum(Anayurt)- Genç kuşakları Mavi Yolculuk ve Mavi Yolculuk'un tarihi ve coğrafyası konusunda bilgilendirmek, aydınlatmak, gözlemlerini ve izlenimlerini resim, heykel, grafik, seramik fotoğraf ve yazı biçiminde ifade etmelerini sağlamak amacıyla “Mavi Yolculuk – Dün, Bugün, Yarın” konulu bir etkinlik düzenlendi.

Başta Bodrum Belediyesi olmak üzere birçok sivil toplum örgütü tarafından desteklenen etkinlik 25 Mayıs 2012 Cuma günü Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde gazeteci – yazar Prof. Dr. Haluk Şahin yönetiminde, şair-yazar Prof. Dr. Cevat Çapan, yayıncı-editör-arkeolog Nezih Başgelen ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz'ün konuşmacı olarak katıldığı bir panel ile başladı.



Muğla Üniversitesi, Bodrum Sağlık Vakfı, ÇYDD Bodrum Şubesi Bursiyerleri, Bodrum, Gündoğan, Turgutreis Yatçılık Meslek Lisesi öğrencileri ile Van Deprem Göçmen Aileleri çocukları 2 günlük Mavi Yolculuk'a çıktı.

İMEAK (İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri) Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Üyesi Arif Yılmaz gezi ile ilgili yaptığı açıklamada, Mavi Yolculuk'ta Alman, Pabuç Burnu, Kissebükü ve Poyraz koylarını gezeceklerini söyledi ve şöyle devam etti: Amacımız Mavi Yolculuk'ta doğa, tarih ve kültürün bir arada nasıl işlendiğini gençlere anlatmak. Mavi Yolculuk'un bu şekilde sürdürülmesini sağlamak istiyoruz.

Türkiye'nin deniz turizminde en büyük avantajı, masmavi denizi ve koylarıdır. Kıyı planlaması yapılıp mevcut koylar korunmadığı sürece deniz turizmi ve Mavi Yolculuk gelişmez. Doğal güzelliklere sahip çıkarak ve onlara zarar vermeden bir sonraki nesillere aktarmak istiyoruz. Mavi Yolculuk'a katılan öğrenciler, ellerindeki değerleri bilmeleri, denizleri ve doğayı kaybetmemiz gerektiğini söylediler. (a.g)

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.