23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MC DONALDS’DA 500 MİLYONUNCU KÖFTE

Türkiye'de hizmet vermeye başladığı 1986 yılından bu yana Pınar Et ile işbirliğini sürdüren Mc Donald's, 500 milyonuncu köftenin üretimini gerçekleştirdi

MC DONALDS’DA 500 MİLYONUNCU KÖFTE

21 Mayıs 2009 / 18:49

TURİZMİN SESİ


İzmir Pınar Et Tesislerinde gerçekleştirilen 500 milyonuncu hamburger köftesinin üretimi nedeniyle bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Pınar Et Genel Müdürü Zeki Ilgaz, Mc Donald's Genel Müdürü Hakan Serim ile her iki kuruluşun temsilcileri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Pınar Et Genel Müdürü Zeki Ilgaz, Pınar markasının Türkiye'de tüketicilerin kendilerine yakın hissettikleri beşinci marka olduğunu, 2008 yılında paketli et kategorisi içinde de yüzde 22,9'luk oranla ilk hatırlanan et markası olduğunu ifade etti. Pınar'ın 2008 yılında yapılan araştırmalarda Türkiye'nin 26 süper markası içinde de yer aldığını anlatan Ilgaz, kırmızı et ve kanatlı sektöründe yüzde 81'lik oranla en yüksek müşteri memnuniyeti gerçekleştirerek sektörde birinci konuma geldiklerini belirtti.

Pınar Et'in 1985 yılında Türkiye'nin dünya ve AB standartlarına uygun, özel sektöre ait ilk entegre tesisi olarak faaliyete geçtiğini hatırlatan Ilgaz, şöyle konuştu: "Pınar Entegre Et ve Un Sanayii A.Ş. tüketicisine sağlıklı, güvenilir, lezzetli et ve et ürünleri sunmaktadır. Pınar Et şarküteri pazarının genelinde yüzde 19,42'lik ciro pazar payıyla liderliğini sürdürmektedir. 1986 yılında da Pınar Et Mc Donald's iş ortaklığıyla Türkiye hamburger ve hamburger köftesiyle tanışmıştır."

Mc Donald's için 500 milyonuncu hamburger köftesini üreterek büyük bir başarıya daha imza attıklarını belirten Ilgaz, şunları söyledi: "Bu başarı hepimizindir. Mc Donald's ile işbirliğimiz sırasında Mc Donald's'ın gıda güvenliğine verdiği önemle yıllarca edindiği tecrübeler ve konuda uzmanlığı sayesinde bir çok konuda kendimizi geliştirme fırsatı bulduk."
Mc Donald's Genel Müdürü Hakan Serim ise, Mc Donald's'ın kullandığı bütün malzemelerde daima en üst standartları belirlediğini ve et tedariki konusunda gıda güvenliği ile ilgili işbirliği yapmaya en elverişli tesisin Pınar Et olduğunu ifade etti.

23 yıldır gelişerek büyüyen bir güven ortamı içinde devam eden ortaklık süresince Mc Donald's ve Pınar Et'in Türkiye'de et sanayinin gelişmesinde ve standartların belirlenmesinde lider rol oynadıklarını ifade eden Serim, şöyle konuştu: "Bugün yüzde 100 Türk sermayesi ile yönetilen MC Donald's'ın tedarik ettiği et, süt, peynir, ekmek, salata, turşu ve ambalajı içeren toplam 450 kalem malzemenin yüzde 98'i yurt içinde imal ediliyor. Mc Donald's Türkiye tedarikçilerine 75 milyon dolarlık iş hacmi oluşturuyor."

Türkiye'de krize rağmen büyümeye devam ettiklerini anlatan Serim, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yıl da açmayı hedeflediğimiz toplam 14 yeni restoran sayesinde yaklaşık yüzde 10-15 oranında büyümeyi bekliyoruz. Bugün burada 500 milyonuncu hamburger köftemizin üretiliyor olmasının coşkusunu ve gururunu yaşamaktan mutluyum. Bu vesile ile ortağımız Pınar Et'in çok değerli yöneticilerine ve Yaşar Holding üst düzey yönetimine sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 Konuşmaların ardından Pınar Et Genel Müdürü Zeki Ilgaz, Mc Donald's Genel Müdürü Hakan Serim ve tesis yetkilileri, Pınar Et tesisleri hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi. Basın mensuplarıyla birlikte tesiste incelemelerde bulunan Pınar Et Genel Müdürü Zeki Ilgaz, Pınar Et olarak günde 200, ayda 4 bin civarında hayvan kesildiğini, tesislerinin girişinde kurulan çıraklık eğitim merkezinde de sektörlerinde çalışacak personel yetiştirebilmek için eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.