22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MEDENİYETLER İTTİFAKI İSTANBUL

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorgi İvanov, "Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansları'na “ katıldı

MEDENİYETLER İTTİFAKI İSTANBUL

10 Nisan 2012 / 18:07

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde 9 Nisan Pazartesi Günü düzenlenen Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansları kapsamında “Balkan Barışı-Geçmişten Ders Alarak Gelecek Vizyonu Oluşturmak “ temalı bir konuşma yaptı.

Başbakanlık Çalışma Ofisi 'ndeki kokteyl ve konferansa katılan davetliler arasında TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy , Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Halkla İlişkilerden Sorumlu Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı İl STK Platformu Başkanı Aysenur Bilgi Solak, Ak Parti Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Mithat Güner , İstanbul STK Platformu üyelerinden Hande Kurt, Egem Kurt,Erhan Temür , çok sayıda STK temsilcisi ,iş adamı ve akademisyen vardı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, her zaman Makedonya'yı desteklediklerini söyledi. Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın , üniversitelerinde dünyanın her bölgesinden öğrencileri olduğunu ve Türkiye'nin tanıtımında bu faktörün çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Başbakanlık Başmüşaviri Medeniyetler İttifakı Türkiye Koordinatörü Medam Kurucu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa yaptığı açılış konuşmasında yüzyılın küresel barış projesi olduğunu ve destekleyen ülke sayısının 130 'a ulaştığını ifade etti.

Dünyanın önde gelen entelektüellerinin İstanbul'da konuşmasının çok önemli olduğuna da değindi. Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorgi İvanov, konuşmasına Balkan tarihi ve dünya tarihi ile başladı ve gelecek vizyonu konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.