23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MEHMET SOYKAN’IN KİTABI ÇIKTI

Mehmet Soykan'ın kitabında yer alan lezzetlerden sunumların tadıldığı, tanıtım kokteyli Radisson Blu Bosphorus Hotel'de gerçekleşti.

MEHMET SOYKAN’IN KİTABI ÇIKTI

11 Şubat 2010 / 10:00

TURİZMİN SESİ


Gastronomi sektörünün önde gelenlerinin katıldığı kokteylde Mehmet Soykan kitabını imzalarken, yayıncısı Gökmen Sözen'e bu güzel işbirliği için teşekkür ederek, kitabının profesyonel bakış açısı ve amatör ruhla hazırlandığını belirtti.

“Food In Life” Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen yaptığı konuşmada; gastronomi sektöründe Haber Portalı, Dergi, Gastronomi Organizasyonları ve Internet TV 'den sonra şimdi de çok farklı bir yemek-öykü kitabı ile yayın grubunu çeşitlendirdiklerini belirtti.

Mehmet Soykan'ın hünerleri ve tecrübesini satırlara döktüğü, “TADI DAMAĞIMDA KALDI” nın gastronomi sektörü ve lezzet takipçileri için bir yemek kitabından çok daha fazlası olduğunu söyledi....

“TADI DAMAĞIMDA KALDI” HAKKINDA…
Pişirdiği her yemeğe kendinden lezzet yorumunu katan başarılı şef Mehmet Soykan, “Food in Life Gastronomi Yayınları”ndan çıkan yeni kitabına bu defa bilgi ve tecrübesini de kattı. Özenle ve özveriyle hazırlanan “Tadı Damağımda Kaldı” yemek kitabında, değişik yöre ve bölge yemek kültürlerinden toplanan tarifler sade bir anlatım şekliyle sunulurken, şef Mehmet Soykan yemeklere ait anı, bilgi, tecrübe ve ilginç hikayelerini okuyucularıyla bonkörce paylaşıyor.

Kitabın taşıdığı misyonu, kitabın yayıncısı şu şekilde özetliyor:
Düşleyin… Kitabı açın…Ve pişirin…

Kitap için yapılan bu şiirsel anlatımın altında yatan büyük bir gerçek var. Gerçekten de “Tadı Damağımda Kaldı” sıradışı lezzetleri, yenebilir gerçeklere dönüştürmenizi sağlıyor.
Mehmet Soykan, kitabıyla bizi enfes bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.. Kitap içinde verilen tarifler başlangıçlar, sıcak başlangıçlar, ana yemekler, garnitürler, tatlılar ve soslar şeklinde gruplandırılmış. Lezzetler son derece profesyonel olmasına karşın anlatım ve reçeteler olabildiğince yalın. Farklı yöre ve bölgelerden, çeşitli malzemeler kullanılarak ve öykülerle harmanlanarak, profesyonelinden ilgilisi, meraklısına kadar herkese, her damak zevkine hitap eden bir kitap.

Kitabın içindeki tüm nefis lezzetler, « Food In Life »Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen'in objektifiyle, adeta görsel şölene dönüşmüş.
« TADI DAMAĞIMDA KALDI.. » MEHMET SOYKAN YEMEK KİTABI KÜNYESİ

Yayınevi Food in Life Gastronomi Yayınları
Türü Yemek Kitabı (İngilizce / Türkçe)
Yazarı Mehmet Soykan
Fiyat 45.00 TL. (KDV Dahil)
Editör Şeniz Saç
Çevirmen Ahmet Arıkan
Fotoğraflar Gökmen Sözen
Sanat Yönetmeni Alper Sayılan
Basım Yeri İstanbul
Basım Tarihi Ocak 2010


Ayrıntılı Bilgi İçin:
ÜÇES İletişim Danışmanlığı
0212 292 63 65– [email protected] ; [email protected]

ŞEF MEHMET SOYKAN HAKKINDA…
Mehmet Soykan Temmuz 1976 Bolu ili Yeniçağa İlçesinde Dünyaya Geldi

1994 Yılında bugün alaylı tabiri ile ifade edildiği üzere, çıraklık eğitimi alarak mesleğe başladı, aşçılık mesleğine başlamasında, gelişim ve ilerlemesinde profesyonel bir şef olan babasının çok ciddi katkılarda bulundu. Rahmetli babasının bir sözü onun başarı merdivenlerinde genç yaşında hızlı ve emin adımlar ile çıkmasına ciddi bir motivasyon sağladı '' Ya en iyisi ol yada bu işe hiç bulaşma '' bu sözcüğü çalışma masasından ve tezgahından hiç eksik etmeyen şef genç yaşına rağmen eğitiminde ve mesleğinde ciddi atılımlar yaptı.
Başlangıçtan bu günlere dünya genelinde katıldığı kurslar ve uluslar arası sertifikalar alarak kişisel gelişimine üst seviyelere taşıdı, meslekte kişisel gelişim üzerine uluslar arası zincir otellerde bir çok eğitim düzenledi ve verdi. Türk mutfağının gelişimi için bir çok makalesi ve projesi bulunan şef gelecek zaman içinde modern türk mutfağının yapılanmasının ve gelişimini katkı sağlamayı kendisine misyon edindi. İngilizce bilmektedir.
Kariyer Gelişimi
Meslek hayatına Antalya- Side Petro Klüp tatil köyünde başlayan şef, sırası ile Kuşadası Kervansaray Oteli, Emperyal gazinosu, Swiss Otel The Bosphorus, Four Seasons Hotel, Birleşik Arab Emirlikleri- Le Meridien,İzmir ve Kayseri Hilton, Tashkent Dedeman, Metro Turizm Yatırımlar Grubu ve son olarak şu an görev yaptığı Radisson SAS Blue Bosphorus Otel olarak devam etti.
Uluslar arası dünya markalarında executive chef' lik yapan şef eğitimi ve gelişimi hep ön planda tutarak güncel trend'leri takip etti ve takım arkadaşlarını hep bu yönde geliştirdi ve yönlendirdi. Bir çok sosyal faliyette görevler alarak ödüller ve sertifikalar aldı.İngilizce ve Türkçe olarak kaleme aldığı kitabı ile Türkiye nin dünya arenasına açılan penceresini aralamaya katkı sağlamayı hedefledi
Sertifikalar

YIC Felsefesi ( Sizin İçin Yapabilirim Felsefesi ),. Pratik Olarak İş Başı Beceri Eğitimi
Eğitmeni Eğitim Kursu,. Orta Derece Yönetecilik Kursu,. Liderlik için İletişim becerisi
İşyerinde zor insanların Yönetimi, . Performansı Etkileyici Problemleri Önlemek, Profeysonellikte Kendine Güven, . Stres üzerinde başarı, . Zaman Yönetim teknikleri
Kazanan Bir Satış Ekibi Nasıl olmalı, Önderlik Becerileri Geliştirme, Yüksek Performanslı Takım Oluşturma, İletişim İçin Rehberlik, Takım Ve Duygusal Zeka

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.