22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MEİS ADASI , TÜRK DOSTLARINI BEKLİYOR

Yunanistan, Türk vatandaşlarının Ege adalarını vizesiz olarak günübirlik gezmesine yeşil ışık yaktı.

MEİS ADASI , TÜRK DOSTLARINI BEKLİYOR

26 Nisan 2010 / 10:04

TURİZMİN SESİ
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Türk vatandaşlarının günübirlik Ege adaları ziyaretleri vizesiz seyahat müjdesini de Antalya'nın Kaş ilçesinin karşısında bulunan Meis adasından vermesi de anlamlı bulundu. Çünkü Kaş ve Meis adası sakinleri, yıllardır bir dostluk ve alışveriş içinde. Yazın nüfusu 500 bine kadar çıkan Meisliler, birçok ihtiyacını Kaş'tan karşılıyor.

Ancak Meisliler istedikleri zaman Kaş'a gelip gidebilirken Meis'e gitmek isteyen Türk vatandaşları vize engeline takılıyor.

Bu sorunun nedeni olarak da Avrupa Birliği vize mevzuatı gösteriliyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞÜLECEK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14-15 mayısta gerçekleştireceği Atina gezisinde vize konunusun da görüşüleceğini açıklayan Papandreu “Adalarımızı ziyaret etmek isteyen Türk turistlere nasıl kolaylık sağlayabiliriz bakacağız. Günlük bir ziyaret söz konusu olabilir. Bu, adalarımız için de ekonomimiz için de son derece yararlıdır,” dedi.

Papandreu, bu konuda AB'den Schengen kurallarında istisna istemeleri gerekeceğini de bildirdi. Türklerin vize kolaylığı talebi Ege adalarının vali, belediye başkanı ve ticaret odaları başkanlarının bir süre önce Başbakan Papandreu'ya gönderdikleri mektupta dile getirilmişti. Ege adalarına vizesiz günübirlik geziler Papandreu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde bir yıl için uygulanmıştı.

Sakız Adası Ticaret Odası Başkanı Andonis Zanikos'un Türklere çıkarılan vize engeli konusunda görüşleri şöyle: “En iyi müşteriyi Türkleri elimizden kaçırıyoruz. Adalara gelen Türk turistlerin çoğu yüksek gelirli.”

"Sadece Türkler Kapı fiyatından oda tutuyor" Sakız Adası Otelciler Birliği Başkanı Stelyos Vios, bir tek Türk turistlerin otellerde kapı fiyatından oda tuttuğunu söylerken Midilli Otelciler Birliği Başkanı Periklis Andoniu “Türk turist bonkör, para harcamaktan çekinmiyor,” dedi. Rodos Ticaret Odası Başkanı Panayotis Karayannis ise “Türk turistler adamızda pahalı giyim ve takı eşyası alıyorlar,” şeklinde konuştu.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.