22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MELTEM YAŞAR GÜLEN YÜZLERİ PAYLAŞIYOR

Ruh fotoğrafçısı Meltem Yaşar Afrika'nın gülen yüzlerini paylaşıyor

MELTEM YAŞAR GÜLEN YÜZLERİ PAYLAŞIYOR

08 Ocak 2012 / 16:05

TURİZMİN SESİ


7 yıldır Uganda'da yaşamakta olan fotoğraf sanatçısı Meltem Yaşar, 3 Ocak 2012 tarihinde Art & Life Sanat Galerisi'nde açıldı. “Afrika'nın Gülen Yüzü” Fotoğraf Sergisi'nde, hem hayata hem de ölüme bu kadar yakın ve bir o kadar coşkulu ve gururlu Afrika insanının portresini sanatseverlere sunuyor. Yeni yılın ilk sergisi, fotoğraf sanatçısı Meltem Yaşar'ın “Afrika'nın Gülen Yüzü” Fotoğraf Sergisi 3 Ocak 2012'de Art & Life Sanat Galerisi'nde açıldı.

Sanatçı, Afrika'nın yıllarca basında gösterildigi gibi sadece sefil ve aç insanların ülkesi olmadığını, Afrika insanının gülmeyi, dans etmeyi, şarkı söylemeyi ve eğlenmeyi çok sevdiğini, misafirperver, sıcakkanlı ve yardımsever olduklarını fotoğraflarıyla gösteriyor. Yaşar, fotoğraflarında Afrika`nın gerçeklerini, insanların özel durumlarını duygu sömürüsüne alet etmeden, klişe kareleri tekrarlamadan yansıtmaya özen gösteriyor.

Yedi yıldır yaşamakta olduğu Uganda`nın yaş ortalaması 15 ve bir ailedeki çocuk adedi ortalama 7 olduğundan sergi ağırlıklı olarak çocuk portrelerinden oluşuyor. Ruh fotoğrafçısıyım. Ruhuna dokunamadığım kişilerin fotoğrafları portföyümde bulunmaz. İletişimin, özellikle Afrika`da önyargılara son verecek en önemli araç olduğunu savunan sanatçı, konuşup iletişime geçip, dilini anlamasa da bir gülümseme koparabildiği, bir şekilde etkileşim yaşadığı ve pozitif bir tutum içinde olan insanların fotoğraflarını çekmekten haz alıyor.

Ruhuna dokunamadığı kişilerin fotoğraflarını portföyünde bulundurmayan ve kendini 'ruh fotoğrafçısı' olarak tanımlayan Meltem Yaşar'ın sergisi 5 Şubat 2012 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

MELTEM YAŞAR
Adana Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra ODTÜ İİBF Kamu Yönetimi'nde okudu. British Council'den burslu Galler Üniversitesi'nde Bankacılık, Muhasebe ve Ekonomi masterı yaptı. Pamukbank'ta 6 yıl Mali Kontrol Bölümü'nde, Boyner Holding'de 4 yıl Bütçe ve MIS Bölümü'nde, Turkcell'de 3 yıl Stratejik Planlama Bölümü'nde çalıştı. Ama en çok 20 yaşındayken Bodrum'da bir teknede miço olarak çalıştığı işini sevdi. `Ticari Bankalarda Fon Maliyeti Hesaplama Yöntemleri` adında bir kitabı ve `Bankalarda Likidite Tahmin Etme Yöntemleri` başlıklı tez çalışmaları var. Halen yazmakta oldugu 3 kitabı yazarken o kadar keyif alıyor ki bir türlü bitiremiyor!

2005`te goril trekking ve safari yapmak için gittiği Uganda`ya yerleşti. Halen orada yaşıyor. Bir kaç firmaya finans konusunda destek verirken elinden geldiğince çok gezip mümkün olduğu kadar da az çalışıyor. 1996`da fotoğraf çekmeye başalmış olsa da 10 yıldan uzun bir süre ara verdikten sonra 2008`de tekrar başladı. Halen yaşadığı Uganda`da ve İstanbul`da sergileri oldu. Çalıştığı firmalardaki personel arası yarışmalarda birincilik, ikincilik ve mansiyon odülleri aldı. Uganda`da ise bir galerinin açtığı yarışmada birinciliği bulunuyor.

Sergi Takvimi : 3 Ocak - 5 Şubat 2012 / Ctesi / Pazar hariç 09.00 / 19.00 arası gezilebilir.

Yer : ART & LIFE Sanat Galerisi
Adres : Güneşli Sokak No:33 Cihangir 34433, Beyoğlu / İstanbul
Tel : 0212 293 91 50
E-mail : [email protected]  
Web : www.artandlife.com.tr  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.