22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MENUA OTEL EYLÜL'DE AÇILACAK

Urartu krallarından olan ve Şamran Kanalı mucidinin ismini taşıyan Menua Oteli Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 4 yıldız işletme ve turizm teşvik belgesi aldı

MENUA OTEL EYLÜL'DE AÇILACAK

21 Temmuz 2012 / 14:09

TURİZMİN SESİ


Selahattin Akdaş(Van)- Yapımı devam eden ve bu yıl Eylül ayı içinde hizmete girecek olan 4 yıldızlı Menua Otel Van turizminde önemli bir boşluğu dolduracak. Vanlı işadamı SCF Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Şeman tarafından Şerefiye Mahallesi Hastane Caddesi Zerbank Sokak'ta inşaatına başladığı otelin inşaatı devam ediyor. Vali Münir Karaloğlu da işletmeciye moral vermek amacıyla oteli ziyaret etti. Yardımcısı Atay Uslu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ'un da hazır bulunduğu ziyaret öncesi Vali Karaloğlu, otelin bulunduğu sokaktaki işyerlerine girerek esnafla ayaküstü sohbet etti. Otelin lobi kısmını gezen Karaloğlu, örnek oda olarak dizayn edilen odayı gezdi. Kullanılan dekorasyon malzemelerini beğenen Karaloğlu, 7 katı gezdikten sonra tecrübelerini de işletmeci Şaban Şeman'la paylaştı.

OTEL YAPI DENETİM KONTROLÜNDE YAPILDI
Urartu krallarından olan ve tarihi Şamran Kanalı mucidinin ismini taşıyan Menua Oteli Haziran ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 4 yıldız işletme ve turizm teşvik belgesi aldı. Deprem sonrası yapı denetim kontrolünde Van'da yapılan ilk bina olma özelliğini de taşıyan otel 7 katlı.

5'i süit 50 odası bulunan otele 100 yatak kapasiteli. Eylül ayı içinde müşteri kabulüne başlayacak olan otelin teras katı Vangölü ve Van Kalesi manzaralı. 200 kişilik restoran ve 150 kişilik toplantı salonu bulunan otelin genel müdürlüğünü ise Güney Ege ve Marmara bölgelerindeki 5 yıldızlı grup otellerinde üst düzey yöneticilik yapan Mustafa Kızıl yapacak.

İstihdam edilecek 40 kişi şuanda İş-Kur Müdürlüğü aracılığıyla Edremit Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde eğitimlerine devam eden 80 kişi arasında seçilecek. 12 milyon lira öz sermaye ile yapılan Menua Oteli'nde görev yapacak olan diğer 5 yönetici de yine il dışından gelecek.
Vali Karaloğlu, otel ziyaretinin ardından 80 kişinin eğitim gördüğü Edremit İlçesi'ndeki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne gitti. Vali Karaloğlu, okula gelişinde Yardımcıları Zafer Coşkun, Hakan Alkan, Nurullah Ertaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Macit Mumcuoğlu, Otelcilik ve Turizm Meslek Fuat Tur ve diğer yetkililer karşıladı. Karaloğlu, daha sonra 80 kişinin eğitim gördüğü uygulama mutfağı ve sınıfları gezdi. Eğitim gören kursiyerlerle sohbet eden Vali Karaloğlu, bir kursiyerden de yatak yapmasını istedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.