23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

METALİK FİKİRLERE 100 BİN TL ÖDÜL

Tahsin Öztiryaki: Metalik Fikirler 1. Arge Proje Pazarı yarışmasına 410 proje aday oldu, Toplam 100 bin TL ödül dağıtılacak, başarılı projeleri sanayiciler üretecek

METALİK FİKİRLERE 100 BİN TL ÖDÜL

24 Ekim 2012 / 16:42

TURİZMİN SESİ


Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Üretim ve ihracatta katma değeri yüksek ürünleri hedefleyen İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, ilk kez düzenleyeceği ‘Metalik Fikirler 1. Arge Proje Pazarı’ yarışması ile  önemli bir adım atıyor. Finali 31 Ekim günü gerçekleşecek yarışmaya 410 proje müracaatı yapılırken akademisyen kategorisinde 276 başvuru yapılması dikkatleri çekti..
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın dereceye girecek projelere ödüllerini vereceği final gecesinin bir başka önemli konuğu olacak  televizyoncu Acun Ilıcalı da kendi başarı öyküsünü anlatacak.

Üniversiteler proje üretmek için yarıştı
Akademisyenlerin, sanayicilerin, fikir sahibi girişimcilerin, öğrencilerin inovatif fikirlerini, tasarımlarını somut olarak gerçekleştirebilmelerini amaçlayan ‘Metalik Fikirler 1. Ar-Ge Proje Pazarı’ yarışmasında nefesler tutuldu. Aralarında Fırat Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Trakya Üniversitesi gibi toplam 37 üniversiteden başvuruda bulunuldu. Yarışma için sanayici kategorisinden 52, ögrenci kategorsinden 58, girişimci kategorisinden 24 ve akademisyenlerden ise 276 başvuru ile toplamda 410 proje birincilik için mücadele edecek.  Elektrik-elektronik, otomotiv, medikal, savunma sanayi, biyomühendislik, geri dönüşüm gibi birçok alanda kullanılabilecek malzeme üretimine yönelik proje çalışmaları yarışacak.

Öztiryaki :toplam 100 bin TL  ödül dağıtılacak.
 Üretimde ve ihracatta katma değeri yüksek ürünleri hedeflediklerini belirten İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, 410 başvurunun bu alanda bir rekor olduğunu söyledi. Türkiye’nin artık yenilikçi fikirlere alıştığını kaydeden Öztiryaki, “Bu durum bizi çok sevindirdi. Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon’un önemini tüm kesimlere anlatmaya çalışıyoruz. İhracatta katma değeri yüksek ürünler satmamız artık zorunluluk haline geldi. Yarışmaya katılım oranı bu alandaki umutlarımızı artırdı. Başarılı olan projeler hem toplam 100 bin lira ödül alacaklar hem de projeler üretime dönerek Türkiye ekonomisine katkı sağlayacaklar” dedi.31 Ekim akşamı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek ödül töreni için geriye sayım başlarken, gecede Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan dereceye girecek projelere ödüllerini verecek. Final gecesinin bir başka önemli konuğu ise Acun Ilıcalı olacak. Ilıcalı, ihracatçılara başarı öyküsünü anlatacak. 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.