22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MİLAS'IN ÇOMAKDAĞI KADINLARI

The Beyaz Saray Hotel'in Saray Art Galerisinde Milas'ın Çomakdağı Kadınları sergisi konuklarını ağırlıyor

Milas'ın Çomakdağı Kadınları

28 Nisan 2015 / 14:00

TURİZMİN SESİ

Türkiye'de kültürünün yaşatılması gereken beş köyün arasına seçilen ve ÇEKÜL Vakfı tarafından Köy Koruma Projesi kapsamına alınan, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çomakdağ köyünde yaşayan kadınlar,500 yıllık geçmişe sahip gelenek ve göreneklerini rengarenk kıyafetleriyle yaşatmaya çalışıyor."Yörük olan ataları 10 farklı pınar bulunan bu bölgeye yaklaşık 500 yıl önce yerleşmiş 7 den Yetmişe Çomakdağ kadınları ve kızları ,günlük hayatlarında da ipek kıyafetler giyer ,  altın liralar ve mevsim çiçeklerinin güzel kokuları ile süslenir ve dolaşırlar. Bu yüzden  rengarenk kıyafetleri ve başlarına taktıkları mevsimsel  çiçeklerle köyü ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Köyde üç-dört gün süren geleneksel düğünleri izlemek için de çok sayıda turist köyü ziyaret ediyor.

Ressam Nermin Göktepe 'de ,  bu renkli köyün kadınlarını fırçasıyla tuvale aktarırken, aynı zamanda bir kültürü de sanat severlere yaklaştırıyor , dünyaya açıyor , tanıtıma katkı sunuyor.  
 
Ressam , 
İzlenimci, spontane fırça tuşları ile doğa ve insan temalarını resmeden NERMİN GÖKTEPE; doğası gereği , yaşadığı sıcak iklimler gibi canlı renklerle kararlı bir dinginlik içinde, tuval üzerine akrilik ile çalıştığı Milas'ın-Çomakdağı köyüne özgü Çiçek Başlı Kadınları ''ÇOMAKDAĞI KADINLARI''ı   sergisini  Hotel Beyaz Saray-Saray Art galeride 4 MAYIS -20 MAYIS tarihleri arasında tüm sanat severlerin beğenisine sunacak.
 
NERMİN GÖKTEPE;
1952 Yılında Milas'ın Sakarkaya Köyünde doğdu. İlk resim eğitimini 1968 Yılında Ressam Ali Rıza Kırkan'dan aldı.Eşinin görevi nedeni ile Türkiye'nin çeşitli illerinde bulundu. Resim serüvenine Edremit-Akçay İDA Sanat Atölyesinde Ressam Güler Diler ile başlayıp, Denizli'de  AÇI Sanat Galerisinde Ressam Emin Güler'den,  İzmir'de Ressam Hasan Rastgeldi'den resim eğitimleri aldı.İstanbul serüveni ile başlayan sanat yolculuğunda ise Ressam Bahattin Odabaşı'nın yeteneğini farketmesi ve verdiği destek sonucu daha çok sergilere katılmıştır.Sanatçının eserleri yurt içinde ve yurt dışında( Toronto, Floransa,Almanya )da olmak üzere çeşitli koleksiyonerlerde bulunmaktadır.Yazın BODRUM da, kışın İSTANBUL'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.