28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

MİLYONLUK VİLLA BİTCOİN İLE SATILDI

Covid-19 tüm sektörlerde yeni düzenlemelere neden olurken, gayrimenkul sektöründe de yeni normal olarak tanımlanan süreçte teknoloji kullanımı artıyor

Milyonluk villa Bitcoin ile satıldı

16 Haziran 2020 Salı 12:10

TURİZMİN SESİ


TeleProperty ile Türkiye’de uzaktan gayrimenkul satışlarına öncülük eden Antalya Homes, geçtiğimiz ay Türkiye tarihinde Bitcoin ile yapılmış en yüksek değerli konut satışını gerçekleştirdi. Küresel Covid-19 salgını ile başlayan seyahat yasakları ve karantina uygulamaları ile birlikte her sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de teknolojinin entegrasyonu arttı ve yenilikçi yöntemler uygulanmaya başladı.

Konut ve ofislerin sanal turlarla gezdirilmesi, satın alma ve tapu işlemlerinin çevrimiçi platformlarda gerçekleştirilmesi sektörün yeni normali oldu. Yeni normale uygun çözümler geliştirilirken bir yandan da kripto paralar gayrimenkul satın alımında yaygınlaşmaya başladı.Türkiye’de yabancıya gayrimenkul satışında öncü şirketlerden biri olan Antalya Homes Emlak A.Ş. Mayıs ayında şimdiye kadar Türkiye’de Bitcoin ile yapılmış en yüksek değerli gayrimenkul satışına aracılık etti.

Bitcoin yarılanması emlak satışlarını hızlandırdı

Bitcoin, ikinci tepe noktasını yaklaşık 13 bin 700 dolar ile Haziran 2019’da gördükten sonra, Mart 2020 ortasında 4 bin 980 dolara kadar gerilemişti. Bu süreçte, tüm kripto para ilgililerinin heyecanla beklediği 3. Halving (yarılanma) 11 Mayıs 2020’de gerçekleşti. Yarılanma ile Bitcoin’in üretim hızı yavaşlatılarak, piyasada arz dengesi yaratılmaya çalışılıyor ve bir değişim ya da yatırım aracı olarak daha da değerlenmesi bekleniyor. Yarılanmayı takip eden ilk hafta Bitcoin değeri yeniden 10 bin dolar seviyelerine yükseldi.

Antalya Homes Emlak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekçe, yarılanma sonrası Bitcoin ile konut satışlarının da hızlandığını belirtti ve “Yarılanma sonrası Bitcoin fiyatlarındaki artışın etkisi ile yatırımcılar kar satışları yaptı. Bu kar satışları emlak satışlarına da artış olarak yansıdı” dedi.

Proptech uygulamaları gayrimenkul sektörünü dönüştürüyor

Diğer taraftan, Bayram Tekçe, PropTech (Property Technology) olarak adlandırılan gayrimenkulde inovasyon ile ilgili değerlendirmesinde geçtiğimiz ayda aracılık ettikleri bir konut satışını örnek gösterdi: “Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz gayrimenkul satışında müşterimizin tercih etmiş olduğu konut için canlı yayında keşif turu yaptık. Drone ile konutun detaylı çekimlerini yapıp müşterimize ilettik. Sonrasında alıcı ve satıcıyı canlı video konferans ile bir araya getirerek son pazarlıkları tamamladık. Konutun Bitcoin ile ödemelerinde de Antalya Homes olarak aracılık ettik. Milyon lirayı aşan satış şimdiye kadar Türkiye’de Bitcoin ile yapılmış en yüksek değerli gayrimenkul satışı oldu.” Bayram Tekçe, Bitcoin’in gayrimenkule çevrilebildiğini ancak az sayıda emlak firmasının bunu yapabildiğini belirtti. Yenilikçiliğin Antalya Homes’un kurumsal değerleri arasında yer aldığını ifade eden Tekçe, “Global olarak etkilerini gördüğümüz Covid-19 salgını hayatımızın her alanını etkiliyor. Değişen dinamiklere ayak uydurmak ise çok önemli. Yenilikçi gücümüzü işimizin her alanına yansıtıyoruz ve PropTech alanında da sektörde öncü olmaya devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.