22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MISIR EMITT’TEKİ YERİNİ ALIYOR

İnsanlık tarihine yüzyıllardır ilham veren Mısır, “Mısır… Her şeyin başladığı yer” sloganıyla ve ülkenin antik çağlardan bu yana sahip olduğu çeşitliliği ifade eden yeni logosuyla EMITT Fuarı'ndaki yerini alıyor

MISIR EMITT’TEKİ YERİNİ ALIYOR

28 Aralık 2009 / 21:03

TURİZMİN SESİ
Konuk ülke sıfatıyla katılacağı Fuar'da Mısır, topraklarında harmanladığı farklı kültür ve dinlerin yarattığı zenginlikleri tüm dünyanın beğenisine sunuyor. Dünyanın önde gelen fuar kuruluşlarından ITE Group PLC ve Ekin Fuar A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen 14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), dünya turizmini bir kez daha İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde buluşturuyor. 11–14 Şubat 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan EMITT Fuarı, geçen yıl başlattığı konuk ülke uygulaması kapsamında ise bu kez Mısır'ı ağırlıyor.

“Mısır… Her şeyin başladığı yer” sloganı ve yenilenen logosuyla EMITT Fuarı'ndaki yerini alan Mısır için son derece büyük bir önem taşıyan bu etkinlik aracılığıyla bir turizm destinasyonu olarak dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor. Mısır sanatının sonsuzluğunu simgelemek için hat sanatı tarzında tasarlanan logo, Mısır'ın ilham veren hikâyeler anlatmayı sürdüreceğini müjdeliyor. Logoda kullanılan “lapis lazuli” (lacivert) rengi Antik Mısır mücevherlerine atıfta bulunurken, parlak mavi renk de ülkenin üzerini ve etrafını saran masmavi gökyüzüyle denizlerini anlatıyor. Logoda yer alan altın sarısı rengi ise Firavun kültürünün izlerini EMITT Fuarı'na taşıyor.

Uluslararası arenadaki 26 büyük pazarda duyurusunu yaptığı yeni slogan ve logosuyla yalnızca medeniyetlere beşiklik eden bir ülke olmanın yanı sıra turizm açısından sahip olduğu cazibeyi de ifade eden Mısır yeni deneyimler edinmek, sıradışı öyküler dinlemek ve zengin bir ilham kaynağıyla tanışmak isteyen herkese EMITT Fuarı aracılığıyla ulaşmayı hedefliyor.

Kendini terapi, çöl, kültür, macera, kongre, tatil, spor, golf, dalış ve alışveriş gibi çeşitli turizm kategorilerinde önemli bir destinasyon olarak tanıtmak isteyen Mısır, sahip olduğu kültürel ve doğal güzellikleri tüm dünyanın gözü önüne sermeye hazırlanıyor. EMITT 2010 Fuarı'nda bir basın toplantısı ve Mısır gecesi düzenleyecek olan konuk ülke, mutfağındaki eşsiz lezzetleri ve halk oyunlarını da İstanbul'a taşıyor. Fuar süresince ziyaretçilere çeşitli hediyeler vermeyi, Karkadi ve Tanr Hendi gibi yöreye özgü içecekler ikram etmeyi planlayan Mısır, Tennura dansı ile de EMITT 2010 Fuarı'na görsel bir zenginlik katmayı amaçlıyor.

EMITT 2010 Fuarı'na katılmak isteyen ziyaretçiler www.fuardavetiyesi.com  adresine girerek ücretsiz online davetiye alabiliyorlar. EMITT 2010 Fuarı hakkında ayrıntılı bilgiye ise www.emittistanbul.com  adresinden ulaşılabiliyor.
Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.