22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

“MOE’S İSTANBUL SAPPHİRE ÇARŞI’DA

Yiyecek–içecek sektörüne yepyeni bir segment, yeni bir konsept

“MOE’S İSTANBUL SAPPHİRE ÇARŞI’DA

14 Mart 2011 / 18:59

TURİZMİN SESİ


DOTS Gıda, ABD'de rahat ve hızlı yemek (fast casual) segmentinde marka liderlerinden biri olan, yıllık 320 milyon dolar ciroya sahip dev restoran zinciri Moe's'un okyanus aşırı ilk restoranını İstanbul Sapphire Çarşı'da açtı. Ünlü markanın Türkiye pazarına girişi nedeniyle, 42 ülkede faaliyetlerini sürdüren, 1,5 milyar dolarlık fon yönetimine sahip olan FOCUS Brands Uluslararası Başkanı Mike Shattuck ve Moe's Soutwest Grill Başkanı Paul Damico İstanbul'daydı. Shattuck, “Amerika'da son 5 yıl içinde % 60 büyüyen, 2009'da toplam satışı 20 milyar dolar cirosu bulunan fast casual segmentinin öncü ve lider markalarından Moe's için Türkiye'de de büyük potansiyel görüyoruz. Moe's markamızın DOTS Gıda ile Türkiye'de hızla büyüyeceğine inanıyoruz.” dedi.

DOTS Gıda'nın franchise haklarını FOCUS Brands'ten satın aldığı, ABD ve Kanada'nın farklı eyaletlerindeki 450'den fazla lokasyonda hizmet veren Amerikan Restoran Zinciri Devi Moe's'un ilk restoranı, İstanbul Sapphire Çarşı'da, 04 Mart'ta açıldı. Moe's'un Türkiye pazarına ve Avrupa'ya ilk kez girişi, yatırım ve proje hedeflerini paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına, merkezi ABD'nin Atlanta kentinde bulunan, Moe's'un yanı sıra Carvel, Cinnabon Schlotzsky's, Seatle Best, Auntie Anne's Pretzels gibi ünlü markaları bünyesinde bulunduran, 42 ülkede faaliyetlerini sürdüren; 1,5 milyar dolarlık fon yönetimine sahip FOCUS Brands Inc.'in Uluslararası Başkanı Mike Shattuck ve Moe's Soutwest Grill Başkanı Paul Damico'nun yanı sıra DOTS Gıda Başkanı ve CEO'su David Mehmet Ergisi ile Moe's Türkiye'nin üst düzey yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan David Mehmet Ergisi, Moe's için ilk aşamada 1 milyon USD'nin üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. Yatırım süreci öncesinde Türkiye yeme-içme sektörünü derinlemesine incelediklerini belirten Ergisi, “Pazara girmeden önce Türkiye'de Moe's tarzı markaların son 5 yıldaki satış rakamlarını ve büyüme hızlarını inceledik. Moe's'un Türkiye'deki franchise haklarını satın aldığımız FOCUS Brands de kendi pazar araştırmalarını yürüttü. Euro Monitor International Guide ve Investor's Guide for Turkey vasıtasıyla elde ettiğimiz verilere göre Türkiye'de rahat ve hızlı yemek segmenti önümüzdeki 5 yıl içinde daha da büyüme kaydedecek.” dedi.

Türk tüketicisinin sağlıklı, benzersiz lezzet anlayışı, kaliteli, güler yüzlü hizmet ve farklı konsepti ile Moe's markasına sahip çıkacaklarını belirten Ergisi, “Moe's hem çocuklu ailelerin hem de iş yaşamının yoğun temposu arasında keyifle bir şeyler yerken laflamak, eve gitmeden bir şeyler atıştırmak isteyenlerin gündelik yaşamının vazgeçilmez bir parçası haline gelecek. 04 Mart'ta açılışını yapmamıza rağmen bir hafta içinde Sapphire'deki ilk restoranımızda yaklaşık 2 bin kişiyi ağırladık. ” dedi.

Ergisi, ABD'nin Georgia eyaleti Atlanta şehrinde 2000 yılında açıldığından bu yana 450'den fazla restorana ulaşarak 2009 yılı sonunda toplamda 320 milyon dolar cirosuyla başarısını kanıtlayan Moe's'un Türkiye'de de aynı başarıyı yakalayacağına inandıklarını belirtti. David Mehmet Ergisi, ikinci restoranlarını Mart ayı sonunda Marmara Forum'da açacaklarını; 5 yıl içerisinde 21 lokasyonda var olacaklarını; 7 yıl içinde 40 restorana ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

İlk yılda restoran başına 1 milyon TL'nin üzerinde satış hedefi, ilk 5 yılda ise toplam 20 milyon TL ciro hedefi koyduklarını belirten David Mehmet Ergisi, her restoranda destek ekipleriyle birlikte 20 kişilik istihdam yaratacaklarını, 5 yılda yaklaşık bin kişilik geniş bir Moe's ailesi olmayı arzuladıklarını söyledi.

Toplantıda konuşan FOCUS Brands Uluslararası Başkanı Mike Shattuck ise DOTS Gıda ile işbirliği yapmaktan, Cinnabon, Schlotzky's restoran markalarıyla bulundukları Türkiye pazarına Moe's markasıyla da giriş yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Çok hızlı büyüme sergileyen restoran zinciri Moe's'u okyanus ötesine taşıyan İstanbul restoranının açılışı ile Avrupa'ya da giriş yaptıklarını belirten Shattuck, “Türkiye'de fast casual segmentinin kabul göreceğini; Güneybatı Amerika mutfağına ilginin arttığını fark ederek bize başvuran Sayın Ergisi'ye teşekkür ederiz. Kendisinin bu önemli gözlemi ve bu görüşünü destekleyen araştırmalarımız ile Moe's'u Türkiye'ye getirmekten mutluluk duyuyoruz. DOTS Gıda'nın Moe's markasını çok ileriye taşıyacağına, zinciri büyüteceğine inanıyoruz.” dedi. Türkiye pazarına doğru bir yatırımla girdiklerini söyleyen Shattuck, şu anda Türkiye'de Moe's'un başarısının kendilerinin öncelikli hedefleri olduğunu belirtti.

Moe's Soutwest Grill Başkanı Paul Damico ise, ABD'nin 34 farklı eyaletinde ve Kanada'da 400'den fazla lokasyonda var olan, 8 bin kişiye istihdam sağlayan Moe's'un önümüzdeki 5 yıl içerisinde her yıl 100 restoran ile büyüme hedefi olduğunu açıkladı. Fast casual segmentinde 11 yıllık tecrübeye sahip olan Moe's'un üstün standartlarıyla kısa zamanda geniş kitlelerce benimsenip sevileceğini ve Türkiye'de de hızla büyüyeceğini inandığını söyleyen Damico, Moe's'un konseptinin Türk insanın yaşam ve yemek anlayışına uygun bir konsept olduğunu belirtti. Moe's ile fast-food tarzına yüksek kalite yemekleri ile yeni bir tarz getireceklerini aktaran Damico, “DOTS Gıda'nın Moe's'un başarısını devam ettireceğine, kısa sürede tanıtıp geliştireceğine inanıyoruz.” dedi.

Moe's restoranlarında burrito, taco, quesadilla, nacho, salata ve fajita çeşitleri sunuluyor. Seç - al sistemiyle çalışan restoranlarda müşteriler ızgara et, tavuk ve tofunun da dâhil olduğu 25 taze üründen dilediğini seçerek yemeğini kendi oluşturabiliyor. Moe's markası restoranlarında hiç bir zaman derin dondurucu, mikrodalga fırın, hayvansal yağlar veya MSG (monosodium glutamate-lezzet artırıcı katkı maddesi) kullanmamasıyla tanınıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.