22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MOR PLAJA İMAR SALDIRISI

Mor kayaları mor deniziyle ünlü Bodrum Bitez'de Aktur Mor Plaja cumartesi sabah erkenden giren bir iş makinasının kayaları kırmaya başladığını duyar duymaz koştuk, Plajı 15 senedir işletmecide şoka girdi

MOR PLAJA İMAR SALDIRISI

21 Nisan 2009 / 11:36

TURİZMİN SESİ


Değerli Çevre Dostları ,Mor kayaları mor deniziyle ünlü Bodrum Bitez'de Aktur Mor Plaja cumartesi sabah erkenden giren bir iş makinasının kayaları kırmaya başladığını duyar duymaz koştuk, Plajı 15 senedir işleten kiracı da adeta şoka girmişti, Jandarmayı ve belediyeyi ne varsa oraya çağırdık, böyle şeyleri ya hafta sonu ya da gece yarısı yaparlar zaten, kato ile bir binanın temeli tamamen açılmıştı, taşeron ( hep aynı kişiler) Bitez Belediyesinden geçen sene inşaat ruhsatı alındığını her şeyin yasal olduğunu söylerken hafriyat izni ile temel vizesini sonra alacağız diye baskın çıkmaya kalktı .


Bitez Belediyesinin yeni imar amiri kazıyı, pazartesiye kadar durdurmasına rağmen öğleden sonra tekrar devam edilerek, temele beton döküldüğünü bugün öğrendik. Aktur Sarnıçburnunda iskan izni alamamış ve bir bankaya satılmış yığınla binanın arasında kalmış tek yeşillik olan Mor Plaj parselinin sahibi olan Aktur Turizm Endüstrisi A.Ş, şurada inşaat sezonu bitimine 10 gün var iken , plajı Movenpick Otele Beach yapmak üzere kiraya veriyor ve Balık Lokantası ve plaj tesisi inşa etmek istiyor.

Plajı 15 senedir işleten işleten kiracının kiracılığı daha sona ermemişken ve bu konuda da hiç bir mahkeme kararı yok iken, bir sabah aniden " Almanya'dan oğlum geldi evimden çık " diyen mal sahibi gibi burayı başkasına kiraya verdim BEACH yapacağım denilirken en güzel kıyı da, yeşil de, hukuk ta katledilmiyor mu ?

Aktur İmar planı 1974 yılında Bayındırlık Bakanlığınca onaylanmış olup, daha sonra Bodrum Belediyesince 1986 yılında onaylanan Bitez ve Ortakent Yalı Boyları İmar Planı ile birleştirilmiştir. Bu nedenle 11.07.1992 tarihinde yürürlüğe giren 3621 sayılı Kıyı Kanunu ile getirilen kıyıdan 50 metrelik saha içindeki inşaat yasağına girmiyor, ancak bu yasanın çıkmasından itibaren kıyıya yakın imar adasında yapılaşma oranı % 50' yi geçmediği sürece yerel yönetimin her zaman planı revize ederek 50 metre inşaat yasağı getirme hakkı olduğu halde , en son geçtiğimiz senelerdeki çarpık ve yoğun yapılaşma nedeniyle bu hak hukuken kaybedilmiş oldu. Ancak Kıyılar halkın serbestçe kullanımına açıktır ve kıyıdan faydalanma halen yürürlükte olan Anayasal bir haktır.
Saygılarımla
Av. Sabahattin Efe

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.