22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MÜCADELEYİ HİÇBİR ZAMAN BIRAKMAYIN

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Küçük İstanbul Buluşmalarına katıldı

MÜCADELEYİ HİÇBİR ZAMAN BIRAKMAYIN

28 Aralık 2010 / 23:56

TURİZMİN SESİ
Yıldız, yüzlerce öğrencinin katıldığı söyleşide önemli açıklamalarda bulunurken, Türk eğitim sisteminin kendini yenileme ve modernleşme sürecinde olduğunu söyledi. Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye öğrencilerin yanı sıra Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte birçok protokol davetlisi katıldı. Söyleşi Muammer Yıldız'ın hayatındaki önemli kesitlere yer verilen sunumla başladı. Ardından kürsüye çıkan Yıldız, yönetici kimliğinden öğretmenlik yıllarına dair unutamadığı anılara değin birçok konuyu öğrencilerle paylaştı. Söyleşisinin büyük bir bölümünde soruları yanıtlayan Yıldız, öğrencilere geleceklerini şekillendirmede faydalı olacak önemli tavsiyelerde bulundu.

ÖNEMLİ BULUŞMALAR
Konuşmasına 'Küçük İstanbul Buluşmaları' söyleşilerinin öğrenciler için önemine vurgu yaparak başlayan Muammer Yıldız, “Burada çocuklarımıza doğru adresleri gösterecek çok önemli bir iş yapılıyor. Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürüme teşekkür ediyorum. Bu buluşmalar sayesinde umuyorum ki 'Ne olacak bu memleketin hali?' serzenişleri son bulacak.” dedi.

FATİH PROJESİ TÜRKİYE'Yİ AYDINLIĞA TAŞIYACAK
Bir öğrencinin sorusu üzerine Türkiye'deki eğitim sistemiyle ilgili bir değerlendirme yapan Muammer Yıldız, Türk eğitim sisteminin modernleşme, kendini yenileme dönemine girdiğine dikkat çekti. Yıldız, “Sayın Başbakanımızın ile Bakanlarımızın büyük çabaları ve öngörüleriyle önemli bir döneme giriyoruz. Şu anda bütçede en büyük pay eğitime ayrılıyor. Teknoloji, bilimsel bilgi ve internetin de sayesinde uluslararası çapta eğitim ortamları yeniden dizayn ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredat geliştirme ve içeriklerin yeniden çağın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde, bireyi önemseyen öğretim programları düzenleniyor.” diye konuştu. Yıldız, son dönemde eleştirilere maruz kalan 'Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi' (FATİH) Projesi ile ilgili olarak ise, Türk eğitim sisteminin modernleşmesine son noktayı koyacak ve gerçekten Türkiye'yi aydınlık geleceğe taşıyacak bir proje olarak nitelendirdi.

MÜCADELEYİ HİÇBİR ZAMAN BIRAKMAYIN
Kendi hayat serüveninde edindiği tecrübeleri de öğrencilere aktaran Muammer Yıldız, hayatında hiçbir saniyeyi dahi boş geçirmediğinin altını çizdi. Okumayı çok önemsediğini de belirten Muammer Yıldız, okumanın insan hayatında oksijen ve su kadar değerli olduğunu söyledi. Okumanın bilgi birikimini artırdığına değinen Yıldız, “Çalışmanın kölesi değilseniz bilginin efendisi olamıyorsunuz” diyerek bilgi sayesinde kendine güvenin ve başarının artacağını ifade etti. Türkiye'de birbirine güven sorunu bulunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü, insanların problemleri hep kendi dışında gördüğünü belirtti. Muammer Yıldız son olarak öğrencilere hayatlarında hiçbir zaman mücadeleyi bırakmamalarını öğütleyerek konuşmasını bitirdi.Söyleşinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'a Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca tarafından plaket ve çiçek verildi. Takdim sırasında söz alan Başkan Yardımcısı Levent Uslu, büyük önem verdiklerini belirttiği Küçük İstanbul Buluşmaları söyleşilerini hem öğrencilerin hem de kendi gelecekleri için gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.