22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MUSTAFA İŞÇİMEN’İ KÜSTÜRDÜLER

Yıllardır Erikli sahilinde babadan toruna geçen bir işletmenin yönetimini gerçekleştiren Mustafa İşçimen'i turizm yatırımları ve projeleri için küstürdüler

MUSTAFA İŞÇİMEN’İ KÜSTÜRDÜLER

18 Temmuz 2013 / 09:25


Bölge turizmi için hiçbir menfaat gözetmeksizin fuarlarda tanıtım faliyetlerini tam anlamıyla gerçekleştirip her alanda turizme hayatını adamış bir turizmcidir. Kamuoyu için paylaştığı yazısının orijinal haliyle yayınlıyoruz,
 
mustafa-iscimen,iscimen-otel,32.jpg
 
Değerli Kamoyunun dikkatine  !
 Ben Mustafa İŞÇİMEN ; Bu bölge için projeler üreten,bölge turizmine marka değerler kazandıran ,gece ve gündüzünü harcayan,sağlığını , bazen de maddiyatını kaybeden ve gerekirse halende kaybetmeye hazır olan ben ; artık proje üretmeyeceğim. 2011 yılında TRAKYA KALKINMA AJANSI  adı altındaki ajansa  bir proje vermiştim. “ KLASİK DEĞERLERLE YENİLİKÇİ YÖNTEMLER “  isimli projem değerlendirmeye bile gerek duyulmamıştı. Lakin İstanbul’da KGT danışmanlık vasıtasıyla yurt dışı fonlarına gönderilen projem “BRÜKSEL “ de % 67 fon desteği sağlanabilir olarak gelmiş. 162 proje arasında ilk 10 a girmişti. Benim ülkemin; beni kalkındırması için oluşturduğu bu ajans ise  “ senin projenin  değerlendirilmeye bile gerek yok “ gibi bir düşünce ile karşıma çıkması beni son derece üzmüştü. Ve sitemlerimi her platformda, her brokrat karşısında ifade etmiştim.
 
mustafa-iscimen,iscimen-otel,1.jpg
 
Yine 2013 yılında  Güney Edirne’yi  daha çok ilgilendiren İktisadi destek programı açıklandığında tüm kızgınlığıma rağmen; gerek broksasideki tecrübeli büyüklerimin nasihatları ve proje vermem konusundaki baskıları neticesinde “Progem Danışmanlık Hizmetleri “ ile TR/21/13/0037 Referans nolu “EDİRNE İLİNDE ALTERNATİF TURİZM OLANAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ” Projesini hazırladık. Yıllardır bölgemizde kaliteli Tesisleşme üzerinde gerekli çalışmaları uygulamaya dönüştürecek ve hotelimizi BUTİK OTEL tarzına çevirecek,Mini kongre turizmi ile bölge turizminde sürekli İSTİHDAMI ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ sağlayacak bir proje yarattım.bu projeyi PROGEM danışmanlıkta kaleme aldı. Bu proje 1. Sırada kabul edildi. LAKİN TAM BİR FİYASKOYLAAAAAAAA.  Projenin Kabulü ile çok umutlandık.
 
mustafa-iscimen,iscimen-otel,3.jpg
 
Bölge adına  “ KALKINMA BAKANLIĞI “ nın iyi bir yatırım ve destek başlangıcı yaptığını sanıyorduk. Hemen akabinde gelen REVİZE EDİLMİŞ PROJE İle tüm hevesimiz kaçtı. Sözleşme öncesi bilgilendirme toplantısına gittim. Toplantının ismi neydi biliyormusunuz ? (Aynen Oradaki yetkilinin ağzından şu cümleler çıktı ) bu toplantıyı  “BİZ SİZE SÖYLEMİŞTİK “ diyebilmek için yapıyoruz. dediler ve şaşırdım. Kendi projemden bahsettikten sonra oradaki bir fabrikatördende bahsedeceğim.
 
mustafa-iscimen,iscimen-otel,322.jpg
 
SADECE ŞU BİR KAÇ SORUMA CEVAP İSTİYORUM. 62 yıldır hizmet sektörünün içinde olan bir ailenin bireyi, 1974 yılında Saros körfezinin ilk Turizm Belgeli tesisinin işletmecisi, Saros Körfezi Turizm Otelciler ve yatırımcılar derneği Başkan yardımcısı, Keşan Sanayi ve Ticaret odası Yönetim Kurulu üyesi ve ve ve BİR SAROSLU olarak. SORUYORUMMMM  “ ALLAH AŞKINA BU PROJEYİ REVİZE EDEN  KİM YA ? PİYASALARDAN NE KADAR HABERİ VAR ? HANGİ ÇAĞDA YAŞADIĞINI ZANNEDEN BİRİDİR BU KİŞİ ? ÖRNEK Mİ İSTİYORSUNUZ ? ALIN SİZE PROJE VE REVİZE edilen projeden örnekler….
 
mustafa-iscimen,iscimen-otel,322-tablo.jpg
 
 Daha bir çok örnekte var ama bunlarda yeterli…. Ve bu alınacak malzemeleri 42 ile çarpın ve dengesizliği görün. Kardeşim sen nasıl 80,00 TL’ye kapı yaptırabiliyorsun ? Bize de söyle 42 adet değil 100 adet peşin alıp ticaretini yapacağım. Beni istemememe rağmen bir düşünceye itiyorsunuz. SİZ BU PROJEYİ VERMİŞ OLMAK İÇİN Mİ VERDİNİZ ? Keşke benim gibi bölge için mücadele eden,yatırımcı birini küstürmeseydiniz. Size kimse  “ – DURUN BEYLER NE YAPIYORSUNUZ ? “ Diye sormuyor herhalde “ KAFANIZA GÖRE Mİ DAĞITIM YAPIYORSUNUZ “ O rada TEKİRDAĞ daki toplantıda “ bir fabrikatör yatırmcı size  “ “ BENİM ALACAĞIM MAKİNEYİ DÜNYADA İKİ ÜLKE YAPIYOR BİR ÇİN , DİĞERİ ALMANYA . BENDEN İKİ ÜLKEDENDE FİYAT TEKLİFİ ALMAMIN ZORUNLU OLDUĞUNU SÖYLEDİNİZ. AMA ÇİNDEN GELECEK MAKİNE İŞİMİ GÖRMÜYOR NE YAPMAM LAZIM ?  dedi. Siz ne cevap verdiniz. “ prosüdür böyle oradan almak zorundasınız en uygun teklif orada “ Yatırımcı  “ yuh ya olur mu böyle bir anlayış “ demedimi ? SİZ NE YAPMAK İSTİYORSUNUZ ? Yok mu kalkınma bakanlığından bir yetkili hesap soracak. Hani İstihdamı ve gelişimi yakalayanı destekliyordunuz ?
 
 Biz yatırımcı olarak bu proje de ÇEK ve SENET kullanamazmışız. Yahu size  ne ? benim ticari ilişkilerimi ne kadar biliyorsunuz ? KEŞKE ŞÖYLE YAPSAYDINIZ DA BİZİM DAHADA BÖLGE İÇİN FAYDALI OLMAMIZI SAĞLASAYDINIZ ? Mesela ;  yapmak istediğimiz projeyi gelip ön izlemede kontrol etseydiniz ? sonra bize yapım süresi verip hiç hibeyi açmadan bitirmemizi bekleyip nihai raporu hazırlayıp size sunsaydık. Sonra bize gelip porjenin size taahhüt edilen şekliyle yapılığp yapılmadığını bir komisyon ile inceleseydiniz. Sonra hak ettiysek “ HİBE” yi açsaydınız.  Ne kaybınız olurdu ? Paranız mı çarçur edilir di yoksa … bizler sürekli  “ ARA RAPORLAR “ Düzenleyeceğiz. 1 ay ara rapor düzenleme, 1 ay inceleme ve 1 ay sonrasına ödeme yani ara rapordan 3 ay sonra ödeme alabileceğiz. Ara raporu düzenleyemedin İHTAR, yine düzenleyemedin (zamanında) HİBENİN % 1 gibi CEZA… biz ne yapıyoruz ya KENDİMİZİ SİZE NİYE BU KADAR BAĞIMLI KILALIM. SİZLER BÖLGEYİ  KALKINDIRMAK İÇİN OLUŞTURULAN BİR GRUPSUNUZ. Ama görüyoruz ve anlıyoruz ki sizler Bölgeyi  KALKINDIRMAMA AJANSI’sınız. Siz Sayın BÜROKRATLAR NEDEN HİÇ BİR ŞEY SORMUYORSUNUZ ? BÖLGENİN KALKINMASI İÇİN HALEN YALNIZ MI KALACAĞIZ ? LÜTFEN ve LÜTFEN ARTIK AJANSI SİYASİ KİMLİĞİNDEN ÇIKARIP YATIRMCILARI DESTEKLEYEN KİMLİĞE BÜRÜNDÜRÜNKİ BİZLER SİZLERİ HERZAMAN  MİNNETLE ANALIM 
Saygılarımla
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.