22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MUTFAĞIN USTASI PERA PALACE’DA

Pera Palace Hotel'de mutfağın başına, açılıştan bu yana “Executive Sous Chef” olarak görev yapan Arif Kemal Doğan getirildi

MUTFAĞIN USTASI PERA PALACE’DA

01 Ocak 2012 / 20:23

TURİZMİN SESİ
1 Eylül 2010 tarihinde kapsamlı bir restorasyondan sonra yeniden açılan Pera Palace Hotel'de mutfağın başına, açılıştan bu yana “Executive Sous Chef” olarak görev yapan Arif Kemal Doğan getirildi. 26 Aralık 2011 – 1 Eylül 2010 tarihinde geçirdiği kapsamlı restorasyon sonrasında yeniden kapılarını açan ve o günden itibaren restoran, bar ve pastanesiyle yeniden İstanbul'un sayılı mekanları arasındaki yerini alan Pera Palace Hotel' mutfağının başına, Arif Kemal Doğan getirildi.

Otelin yeniden açılışından beri “Executive Sous Chef” olarak görev yapan ve Pera Palace Hotel'in, son olarak New York Times gazetesinden büyük övgü alan restoranı Agatha'nın tüm konsept ve menü çalışmalarında yer alan Doğan, sektörde deneyimiyle tanınan isimlerden. Pera Palace Hotel'den önce altı sene Mövenpick Otel'de farklı pozisyonlarda çalışan Arif Kemal Doğan, burada Pera Palace Hotel'in açılışında da birlikte görev aldığı şef Maximilian J.W Thomae ile çalışma olanağı buldu. Thomae'nin yanı sıra, Michelin yıldızlı Martin Dalsas gibi şefleri de asiste eden Doğan, daha önce de Çırağan Kempinski'nin mutfağında görev yapmıştı. Arif Kemal Doğan, son olarak Pera Palace Hotel'in tüm yeme-içme birimlerinde 2 ay süren Fransız temasının menülerini hazırlamıştı. Bundan sonraki ilk çalışması ise, 15 Ocak'ta başlayacak olan İtalyan temalı şefin tadım menüsü olacak.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.