22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

MUTFAK GÜNLERİ TÜYAP’TA GERÇEKLEŞECEK

9.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 17-20 Şubat 2011 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü'nde gerçekleştiriliyor

MUTFAK GÜNLERİ TÜYAP’TA GERÇEKLEŞECEK

29 Aralık 2010 / 00:33

TURİZMİN SESİ


Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk Mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturan, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlayan, Türkiye'nin en nitelikli gastronomi festivalidir. Uluslararası 9.İstanbul Mutfak Günleri 17-20 Şubat 2011 tarihleri arasında 30 dan fazla Ülkenin katılımıyla TÜYAP Beylikdüzünde gerçekleştirilecektir.

Dünya Aşçılar Birliği (WACS) bu yıl ilk olarak Dünya aşçılar Birliği Jüri Seminerine ev sahipliği yapacaktır.16-17 Şubat 2011 tarihlerinde 15 kişilik sınıflarda düzenlenecek iki seminerde başarılı olan Şeflere WACS onaylı Jüri belgesi verilecektir. Uluslararası Mutfak Günleri Festivali, Dünya Aşçılar Birliğine, Kıtasal Yarışma düzeyinde akredite olmuş bir yarışmadır.

2003 Yılından beri düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, kısa süre içerisinde kendi alanında Dünyanın en önemli festivallerinden birisi olmuştur. Festival çerçevesinde düzenlenen yarışmalara, yurt içinden ve yurt dışından gösterilen geniş ilgi bunun en belirgin kanıtıdır.
Tüm Aşçılar Federasyonu tarafından 9.incisi düzenlencek Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Dünya Şefler Birliği (WACS)'nin belirlediği kurallar çerçevesinde 17-20 Şubat 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
8. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine Türkiye'den ve 22 farklı ülkeden yaklaşık 1500 yarışmacı katılmış ve 73 kategoride yarışılmıştır. Federasyonumuzun yetiştirdiği genç ve başarılı şef aşçılarımızdan oluşan Türkiye Aşçılar Milli Takımı Dünya 1 incisi olarak gücünü bir kez daha kanıtlamıştır.

Bilgi için www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yararlanabilirsiniz.Yarışmaya kayıtlar başlamıştır, son başvuru tarihi 10 Şubat 2010'dur.


Tüm Aşçılar Federasyonu
TÜM AŞÇILAR FEDERASYONU ÇALIŞMALARI 2009-2010
Kurulduğu günden bu yana birçok etkinlikte bulunan federasyonumuz, gerek yurtiçi gerek de yurtdışında önemli başarılara imza atarak ününü ve kalitesini artırmayı başarmıştır.

Federasyonumuz yurtiçinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın düzenlediği etkinliklere destek vererek, mutfak kültürümüzü tanıtan önemli çalışmalarda bulunmuştur. Anadolu yemek kültürünü İstanbul'a taşıyan “Sofradaki Anadolu” ile yabancı gurmeler ve yazarlardan oluşan konuklarımıza unutulmaz bir keyif yaşatan “Feeling İstanbul” bunlara birer örnektir. Ayrıca “Milyoner Fuarı” etkinliğinde düzenlenen “Ulusların Düğünü” organizasyonunda sahne alan ödüllü aşçılarımız, evlenen çiftlere ilk tatlılarını yedirmişlerdir.

Gerçekleştirilen faaliyetlerden en önemlisi, kararlı bir şekilde WACS (World Association of Chefs Societies) üyeliğine başvurmaktı. Sarf edilen çabalar sonuçsuz kalmadı ve TAF, Mart 2008'de Dubai'de düzenlenen WACS Genel Kurul'unda üyeliğe kabul edildi. Bu üyeliğin sonucunda ise gastronomi konusunda uluslararası bir örgütte Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanmış olduk ve iletişim ağımızı dünya çapında genişletmiş olduk.
2009-2010 yılında 8 farklı etkinlik için aşçılarımızı yurtdışına göreve gönderdik. Yetenekli şeflerimizden oluşan bir takım, Belçika'da düzenlenen Lezzet Haftası'nda ülkemizi temsil etti. TAF Türkiye Aşçılar Milli Takımımız Rusya Kremlin Cup ve Azerbaycan Bakü Uluslararası Aşçılık Yarışmalarından büyük başarılarla döndü. TAF Türkiye Aşçılar Milli Takımımız 2009-2010 yıllarında düzenlenen uluslararası yarışmalarda ülkemizi başarı ile temsil etti.

Yurtiçinde aşçılık mesleğinin gelişmesi, yurtdışında da Türk Mutfağı'nın ve dolayısıyla ülkemizin hak ettiği saygıyı görmesi için, Tüm Aşçılar Federasyonu bünyesinde yapılan çalışmalar büyük özverilerle devam etmektedir.

2009 – 2010 yıllarında, yurtdışında katıldığımız ve gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden sizlere bahsetmek isteriz. TAF'ın ve şef aşçılarımızın özverili ve disiplinli çalışmalarıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikler başarıyla sonuçlandırılmıştır.

Tüm Aşçılar Federasyonu

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.