22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

NAPOLİTANO ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ’DE

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio ve eşi Clio Napolitano, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni gezdi

NAPOLİTANO ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ’DE

18 Kasım 2009 / 09:32

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konuk Cumhurbaşkanı ve eşine müze ziyaretinde eşlik ederek, müzedeki eserler hakkında bilgi verdi.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne konuk Cumhurbaşkanı'ndan önce gelen Günay, süresi dolan müze kartını değiştirdi. Günay, "Bundan sonra benimle birlikte bu tür yerlere gelenler, basın mensupları dışında müze kartını kullanacak. Ben de süresi dolan kartımı yeniledim" dedi.
İtalya Cumhurbaşkanı'nı ve eşini, müze girişinde karşılayan Günay, müzeyi gezdirerek, eserleri tanıttı. İtalya heyeti de müze gezisine katıldı.
Gezi sırasında basın mensuplarının bir süre görüntü almasına izin verildi. İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano'nun müzedeki geç Hitit dönemine ait taşlar üzerinde bulunan Hititli müzisyenler ve çalgıları figürlerini çok beğendiği belirtildi. Müze defterini imzalayan İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano, deftere, 'Türkiye'nin evladı olduğu medeniyetlerin kökenlerinin derinliğini bize anlatan bu muhteşem müzeyi büyük bir hayranlıkla ziyaret ettim" diye yazdı. Bakan Günay, Cumhurbaşkanı Napolitano ve eşini, gezinin ardından uğurladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.