22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

NEMRUT DAĞI’NA KATIR İLE YOLCULUK

Adıyaman'da, dev tanrı heykellerinin bulunduğu 2 bin 206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı, yağışlı ve soğuk havaya karşın yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

NEMRUT DAĞI’NA KATIR İLE YOLCULUK

24 Eylül 2009 / 11:04

TURİZMİN SESİ


Turlar ile Adıyaman'a gelen yerli ve yabancı turistler, zorlu bir yolculuk sonrasında tanrı heykellerini görmek için Nemrut Dağı'na çıkıp ören yerlerini gezdi. Tırmanışı yürüyerek gerçekleştirenler çoğunlukta olmasına karşın, bazı turistlerin de bu tırmanışı katır sırtında yaptıkları gözlendi.
İstanbul'dan turla gelerek Nemrut Dağı'na tırmanın Ömer Taşman, ilk kez geldiği Nemrut Dağı'nı ve dev tanrı heykellerini yakından görme fırsatı bulduğunu söyledi.

Turizm Rehberi Emre Kurşunlu ise, havanın yağışlı olmasına karşın, turistlerin bölgeye olan ilgisinin kendilerini de mutlu ettiğini belirtti.
Nemrut'a ilk kez gelen turistler arasında bulunan Pınar Şener ise yağışlı hava nedeniyle güneşin doğuşunu ve batışını görmemiş olmakla birlikte, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı buldukları için çok sevinçli olduğunu dile getirdi. Turistlerin Nemrut'a ilgisi sektörde çalışanları da mutlu ediyor. Adıyaman Bozdoğan Oteli Sahibi Habip Bozdoğan, otellerinde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını kaydetti.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.