22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

NEMRUT’TA GÜNDOĞUMU İZLEDİLER

UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası arasına alınan Nemrut Dağı, Kurban Bayramı tatilinde GAP turuna çıkanları misafir etti.

NEMRUT’TA GÜNDOĞUMU İZLEDİLER

30 Kasım 2009 / 22:53

TURİZMİN SESİ


Kurban Bayramı'nda tatilini değerlendiren binlerce yerli turist, 2 bin 206 metre yükseklikte dünyanın en yüksek açık hava müzesi olarak bilinen Nemrut Dağı'nda güneşin doğuşunu izlemenin keyfini yaşadı. Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Hatay ve Adıyaman'ı kapsayan GAP turuna çıkan turistler, dağda hava sıcaklığının sıfır derecenin altında olmasına aldırış etmeden battaniyelere sarılarak güneşin doğuşunu izledi. Kalabalıktan oturacak yer bulmakta zorlanan turistler, bol bol fotoğraf da çektirdi.

Turistler, Kommagene Krallığına ait ören yerlerinden Karakuş Tepesi, tarihi Cendere Köprüsü ve Arsemia'yı da gezdi. İstanbul'dan gelen Özlem Bayram, "Burada güneşin doğuşunu izlemek herkesin ölmeden önce yapması gereken şeylerden bir tanesi. Herkes mutlaka Nemrut'u görmeli" dedi. Otellerde doluluk oranının yüzde 90'lara ulaştığını belirten Ad ıyamanlı turizmciler de bayram tatilinde bölgeye gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade ettiler.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.