NEVRUZ GERÇEK KİMLİĞİNE GERİ DÖNDÜ
Bir çok milletin ortak bayramı kabul edilen Nevruz gerçek kimliğine geri dönüyor
18 Mart 2014 / 20:52
TURİZMİN SESİ
Bir çok milletin ortak bayramı kabul edilen Nevruz gerçek kimliğine geri dönüyor Çok sayıda milletin ortak bayramı kabul edilen Nevruz gerçek kimliğine geri dönüyor.1990’lı yıllarda siyasi içerik kazanarak şiddet olaylarına sahne olan, 2013’te ise barış mesajlarının verildiği Nevruz Bayramı bu yıl farklı bir atmosferde kutlanacak. Birleşmiş Milletler’in “Dünya Bayramı” olarak tanıttığı Nevruz kutlamaları için dünyanın çeşitli yerlerinden katılımcılar Türkiye’ye geliyor.
Farslar, Kürtler, Zazalar, Azeriler, Anadolu Türkleri, Afganlar, Arnavutlar, Gürcüler, Türkmenler, Tacikler, Özbekler, Kırgızlar, Karakalpaklar ve Kazaklar tarafından kutlanan Nevruz Bayramı kutlamaları için bu yıl Türkiye’ye 10 binden fazla katılımcı beklediklerini belirtenTurkHealthTourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, yaklaşan Nevruz kutlamaları için önemli açıklamalarda bulundu.21-22-23 Mart kutlamalarının hazırlık süreçlerini değerlendiren Acıkök Türklerin, Kürtlerin ve
Perslerin ortak bayramı olan Nevruz için yurtdışından gelen katılımcıların bir hafta boyunca Türkiye’de kalacaklarını ifade ederek şöyle konuştu:“Nevruz Bayramı geçen yıldan bu yana yeni bir kimliğe büründü. Siyasi içerikten arınarak birlik ve beraberliğin sembolü haline geldi. Esasen Nevruz bir bahar bayramıdır. 2013’te başlayan yeni olumlu hava, kutlamalar için ilgiyi Türkiye’ye çevirdi. Sadece İran’dan 3000’den fazla kişi bu kutlamalar için Türkiye’ye gelecek. Antalya bölgesinde tatil rezervasyonları yapıldı. Kartepe’dekitatil merkezlerine ve Yalova’daki termal tesislere ilgi yoğun. Yurdun çeşitli yerlerinde coşkuyla kutlanan Nevruz artık yabancılar için aynı zamanda bir tatil haftası olarak görülüyor”
Turizm şirketlerinin çeşitli ülkelerden gelecek olan turistleri ağırlamaya hazırlandıklarını belirten TurkHealthTourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök şöyle konuştu:“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 2010 yılında, 3000 yıldan beri kutlanmakta olan bu şenliği ‘Dünya Nevruz Bayramı’ ilan etti. Orta Asya’dan Balkanlar'daki uluslara kadar geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz’u gelecek nesillere ‘geleneksel bahar bayramı’ olarak emanet etmek istiyoruz. Bu doğrultuda belediyeler tarafından itinalı bir çalışma yürütülüyor. Türkiye’deki turizm şirketleri ise bu fırsatı turizm sektörünün lehine çevirdi.
Özellikle sağlık turizmi şirketleri, yurtdışından gelen konukların estetik cerrahi başta olmak üzere tıbbi operasyon ve tedavileri ile beraberinde tatil talepleri konusunda gerekli yönlendirmeleri ve organizasyonları yapıyorlar. Tatil cenneti Türkiye, Nevruz bayramı haftası için en çok ilgi gören ülke konumunda”Geçtiğimiz yıl güzel görüntülere sahne olan Nevruz Bayramı’nda birlik ve beraberlik havasının yakalandığını hatırlatan Türk Hair Trans Genel Direktörü Handan Acıkök ise “Geçen yıl Maliye Bakanı Mehmet Şimşek twitter’den Kürtçe mesaj paylaşmıştı. ‘Silahlar susuyor, fikirler konuşuyor, tarihi yeniden yazıyoruz’ demişti. Yakalanan bu havanın 2014 Nevruzu’nda da devam etmesi en büyük temennimiz. Geçmişte yaşananları bir kenara bırakıp Nevruz’a sahip çıkmalı ve yeni başlangıçlara vesile kılmalıyız” şeklinde konuştu.
Kaynak:
Etiketler: Nevruz , Farslar, Kürtler, Zazalar, Azeriler, Anadolu Türkleri, Afganlar, Arnavutlar, Gürcüler, Türkmenler, Tacikler, Özbekler, Kırgızlar, Karakalpaklar , Kazaklar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.