29 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

NG SAPANCA’NIN EŞSİZ DOĞASIYLA SUNDUĞU “DOĞA TERAPİSİ”Nİ  DENEYİN 

Dünyada büyük ilgi gören bir başka akım olan “Orman Terapisi” veya “Doğa Terapisi” ise NG Sapanca Oteli’nde uygulanıyor 

NG Sapanca’nın eşsiz doğasıyla sunduğu “Doğa Terapisi”ni  deneyin 

21 Ekim 2019 Pazartesi 20:18

TURİZMİN SESİ


NG Sapanca’nın Orman bahçesinde doğayla içinde, tüm duyular açık olarak sessizce yürümek, sesleri, kokuları, renkleri hissetmek, kısaca doğayı içine çekerek Orman Terapisini Ayça Yılmaz eşliğinde yapabilirsiniz. Özel bir parkur ve bu parkur üzerinde yönlendirmelerle doğanın içinde bir gezinti bir yürüyüşle o muhteşem havayı içinize çekmelisiniz. Deneyimli Terapist Ayça Yılmaz  deneyimlerini anlatırken bir defne yaprağının ve bir lavanta kokusunun mucizevi etkilerinden bahsediyor.

ayca-yilmazng-sapancaorman-terapisidoga-terapisi-003.jpg

6 Yıl öncesinde NG Sapanca’ya geldiğinde bir ağacın yapraklarını döküp kuruduğunu görmesiyle oldukça üzüldüğünü belirtti. Doğanın mucizesi ki kuruyan ağaç köklerinden canlanarak yanından filizlenip yeşermeye başlamış. Ne kadar mutlu olduğunu anlattı ve daha sonra Doğada Ağaç ve Toprak kokusu düşleyin dedi. 

ayca-yilmazng-sapancaorman-terapisidoga-terapisi.jpg

ORMAN TERAPİSİ’NİN FAYDALARI
Orman Terapisi’nin insan sağlığına faydaları arasında; bağışıklık sistemindeki faydalı hücreleri güçlendirmesi, tansiyonu dengelemesi, stresi azaltması, kan şekerini düşürmesi, çocuklar da dahil olmak üzere odaklanmayı artırması, enerji seviyesini yükseltmesi ve uykusuzluğa iyi gelmesi bulunuyor.

ayca-yilmazng-sapancaorman-terapisidoga-terapisi-001.jpg

EVET ŞİMDİ “NG SAPANCA”DASINIZ
Doğaya adım attığınızda terapist Ayça Yılmaz’ın  yönlendirmesiyle vücudunuzun hatırladığı ama sizin unuttuğunuz duyguları hissetmenizi, kendin için anı yaşamanı sağlayan bu yönlendirmeler doğa içinde bulduğun hayatına dair ipuçlarını çözümleri ile görmeni sağlıyor. NG Sapanca Ormanına gelin, ağır ağır yürüyün, tüm duyularınızı açarak havayı soluyun. Doğaya döndüğümüzde bedenlerimiz adeta fabrika ayarlarına geri döndüğünü hissedeceksiniz. “Orman Terapisi” akyuvar aktivitesini arttırarak bağışıklık sistemi güçlendirdiğini bu etkiyi orman havasındaki, bitkilerin ürettiği fitonsit denilen antimiktobiyel bileşiğin veya esansiyel ağaç yağlarının solunmasına bağlıyor. Ormanda 5 duyuya da hitap eden kuş sesleri, serin hava, yeşil renk, çimler ve çiçekler ve kokular insanı sakinleştiren etkilere sahip o da bizim yerleşkemizde bulunuyor dedi. 

PEKİ, NASIL MI?
İlk önce aldığın nefesin farkına varmanı, ormanda bulunan oksijenin içinde bulunan fitonsitler ve su ile buluşmuş toprağın, ağaç yapraklarının saldığı negatif iyonlar sayesinde vücudunda bulunan ecza dolabını açarak içindeki negatifleri iyileştirmeye başlıyor. Ağaca sarılarak, yapraklara dokunarak, bitkileri koklayarak, etrafında duyduğun kuş sesleri, yaprak hışırtıları, rüzgârın sesini duyarak, manzarayı gözlemleyerek doğanın içine karışıp doğanın bir parçası olduğunu hissetmeye başlıyorsun.

ayca-yilmazng-sapancaorman-terapisidoga-terapisi-004.jpg

Bu deneyimleri yaşarken doğanın aslında hayatımızın çıkmazlarında sunduğu çözümleri görüp içimizde bir umudun filizlendiğini fark etmenizi sağlayacaktır. Amaçsızca başladığınız orman içindeki gezinti sonucunda doğanın size sunduğu bitkilerden çay ritüelini gerçekleştirirken yaşadığınız deneyimin hazzını bütün benliğinizi sıcacık sardığını fark edeceksiniz.

Bilimsel olarak katılanmış Faydalarına gelecek olursak;

•    Bağışıklık sistemindeki faydalı hücreleri güçlendirmesi,
•    Tansiyonu düşürmesi,
•    Stresi azaltması,
•    Kan şekerini düşürmesi,
•    Çocuklar da dahil olmak üzere odaklanmayı artırması,
•    Enerji seviyesini yükseltmesi,
•    Uykusuzluğa iyi gelmesi öncelikli olarak sayılabilir.

Biz bu deneyimi yaşamanız için sizleri çoluk çocuk NG Sapanca ormanında Doğa Terapisine bekliyoruz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.