22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

NIK WALLENDA YÜRÜYÜŞÜNÜ TAMAMLADI

Nik Wallenda’nın Tehlikeli Yürüyüşü için hazırlanan “Skyscraper Live” Türkiye sitesi yürüyüş sırasında tüm dünyada 3. en büyük izleyici kitlesini kendine çekerek büyük başarıya imza attı

NIK WALLENDA YÜRÜYÜŞÜNÜ TAMAMLADI

05 Kasım 2014 / 21:09

TURİZMİN SESİ

‘İp Cambazlarının Kralı’ Nik Wallenda, dün gece rüzgarlı şehir Şikago’da gökdelenler arası yaptığı yürüyüşünü hiçbir emniyet kemeri veya ağı kullanmadan başarıyla tamamlayarak tarihe geçti. Discovery Channel tarafından canlı yayınlanan iki aşamalı yürüyüş dünyanın en rüzgarlı şehirlerinden Şikago’da gece gerçekleştirildi ve Türkiye dahil dünyada toplam 220 ülkede canlı yayınlandı.Türkiye’deki izleyiciler bu tarihi yürüyüşü izlerken Eurosport sunucularından Caner Eler ve Emre Yaşıcıol ile Türk ip cambazı Bulut Şahin’in yorumlarını da dinleme fırsatı buldu. 
 
nik-wallenda,tehlikeli-yuruyus,skyscraper-live,ip-cambazlarinin-krali,4.jpg
 
Ekranlardan yapılan canlı yayının yanı sıra izleyiciler Skyscraperlive.com websitesi üzerinden de yürüyüşü an ve an canlı izleme şansı elde etti. 14 dilde yayınlanan websitesi tüm dünyadan izleyicileri Şikago’ya götürdü. Skyscraper Live Türkiye sayfası Amerika’dan sonra en çok izleyici çeken iki websitesinden biri oldu. 3000’den fazla izleyici websitesinden canlı olarak farklı kamera açılarından yürüyüşü izledi. En çok ilgi çeken diğer iki websitesi ise Kanada ve İngiltere oldu. 
 
Yürüyüşü hakkında konuşan Wallenda “Şikago’da bu yürüyüşü yapmak inanılmaz bir duygu. Bu şehrin benim kalbimde özel bir yeri var, çocukluğumdan beri bunun yapmanın hayalini kuruyordum. Bu imkan bana sağlandığı için kendimi çok özel hissediyorum ve Şikago şehrine ve Discovery Channel’a benim becerilerime güvendikleri için teşekkür etmek istiyorum” dedi. Discovery Channel, TLC ve Animal Planet Grup Başkanı Marjorie Kaplan ise “ Nik dünyadaki pek çok insanı hayallerinin peşinde gitmeleri için yüreklendiren bir ilham kaynağı. Kendisinin eşsiz yeteneğini tüm dünyaya gösterme imkanımız olduğu için gurur duyuyoruz” dedi.
 
Nik Wallenda iki aşamalı yürüyüşün ilk kısmında, yaklaşık 15 derecelik bir açıda 8 kat kadar yokuş yukarı yürüyerek, hem şu ana kadar gerçekleştirilmiş en dik yürüyüşü gerçekleştirmiş oldu, hem de Wallenda ailesinin en yüksek gökdelen yürüyüşünü başarıyla tamamladı. Yürüyüş Marina City Batı Kulesi’nden Leo Burnett Binası’na Şikago nehrinin yaklaşık 50 kat üzerinde gerçekleşti. 
Yürüyüşün ilk kısmını tamamladıktan sonra Wallenda “Yaptığım yürüyüşün en zor kısmı önümde beni bekliyor. Hemen başlamak istiyorum. Hemen o ipin üzerine çıkmak ve diğer tarafa geçmek istiyorum” dedi. 
 
Yürüyüşün ikinci kısmında Nik Wallenda gözleri bağlı olarak Marina City Batı Kulesi’nden Doğu Kulesi’ne yürüyerek bir rekora daha imza attı. Yürüyüşü sonrasında Wallenda “büyük ihtimalle beni bir yaprak gibi titrerken gördünüz, altımdaki ip o kadar sallanıyordu ki sadece karşı tarafa bir an evvel geçebilmek istedim” dedi. Nik, Wallenda ailesinin 7. nesil temsilcisi olarak bugün yaptığı yürüyüşü 1978 yılında Porto Riko’da ip yürüyüşü sırasında düşerek hayatını kaybeden büyükbabası efsanevi Karl Wallenda’ya adadı. Nik bugün Şikago’da gerçekleştirdiği iki yürüyüşü ile iki dünya rekoru kırmış oldu – hem şu ana kadar gerçekleştirilen en dik yürüyüşe imza attı hem de gözler kapalı olarak yapılan en yüksek yürüyüşe. Nik Wallenda’nın bu iki rekoru ile sahip olduğu toplam dünya rekoru sayısı 10’a çıktı. 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.