23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

OFFSHORE İSTANBUL’DAN BAŞLADI

Dünya Offshore Şampiyonası'na puan veren Türkiye Offshore 225 Şampiyonası yarışları İstanbul'da başladı

OFFSHORE İSTANBUL’DAN BAŞLADI

16 Mayıs 2009 / 22:43

TURİZMİN SESİ


Fatih Belediyesi Grand Prix' adı altında yapılan ilk gün yarışını Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer'ten oluşan Stihl ekibi, 54.10.859'luk derecesiyle kazandı. Dünya Motonotik Federasyonu (UIM) ve İstanbul Offshore Kulübü (IOC) tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen, 2008'den başlayarak Dünya Şampiyonası kategorisine alınan Türkiye Offshore 225 Şampiyonası, Haliç'te bugün düzenlenen ilk etapla başladı. Yarışa katılan kapalı kokpit katamaran tipi 225 beygir gücündeki sürat tekneleri, Haliç'te Balat kıyısı açıklarından start alarak Boğaz yönüne ilerleyip donüş şamandıralarından geri döndüler

Fatih Belediyesi Grand Prix adı altında yapılan ilk gün yarışında Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer'ten oluşan Stihl ekibi, 54.10.859'luk derecesiyle birinci oldu. Josef Mühlbauer ve Berna Mühlbauer'den oluşan Miele ekibi 54.41.890'lık derecesiyle ikinciliği elde ederken, Burak Öztoygar ve Turgut Kaynak'tan oluşan Beşiktaş ekibi ise yarışı üçüncü sırada tamamladı. Sabah yapılan sıralama turları sırasında takla atan 53 numaralı Akademi Unique yarışa katılamazken, start alan 10 tekneden 2 numaralı YKM Sport ekibi motor şaft arızası ve 67 numaralı SIF-JCB ise motor hararet problemi nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Yarışı ikinci sırada tamamlayan Miele ekibinden Berna Mühlbauer, yarış öncesi yaptığı açıklamada, yarışmada tek bayan yarışmacı olduğunu belirterek, "Dünyada zorluk derecesi 5. sırada olan bir yarış. Bugün burada yarıştığım için çok heyacanlıyım. Sabahki sıralama turunda birinci geldik, yarışta da birinci gelmek istiyoruz. Tek avantajım eşimle aynı ekipte olmak. Çünkü eşimin yapabildiği herşeyi önceden tahmin edebiliyorum" dedi. Organizasyon, yarın yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Grand Prix'si yarışıyla sona erecek. Toplam 10 takımın katıldığı yaklaşık 4 bin metrelik parkur üstünde koşulan yarışta elde edilen puanlar, yarışmacıların Dünya Şampiyonası sıralamasında da belirleyici olacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.