22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

“OFLAZ TURİZM” RUS PAZARINDAN UMUTLU

Kemer merkezde kurulu bulunan ve 2000 yılından bu yana A sınıfı seyahat acentesi olarak faaliyet gösteren Oflaz Turizm, MITT Moskova Fuarında yaptığı yatırımların meyvesini alacak

“OFLAZ TURİZM” RUS PAZARINDAN UMUTLU

26 Mart 2010 / 17:45

TURİZMİN SESİ


Oflaz turizm Sahibi Ozan Güven yaptığı açıklamada, “Görünen o ki % 15 - % 20 bazında rezervasyonlarda bir artış olacağı. Umarım bu artıştan Kemerimiz kendisine düşen payı alır. Rus pazarı gerçekten çok büyük bir Pazar ve Türkiye için bitmeyecek bir Pazar. “dedi. “Birçok anlaşma yaptık…” Oflaz turizm Sahibi Ozan Güven yaptığı açıklamada, MITT Moskova turizm fuarının kendileri ve Kemer bölgesi açısından çok iyi geçtiğini belirtirken, “ Oflaz Tour olarak 2008 -2009 ve son olarak bu yıl katıldığımız Rusya MITT 2010 turizm fuarı,tüm dünyanın kabul ettiği en büyük turizm fuarlarından birisi olma özelliğini taşıyor.Kendi adımıza,Oflaz Tour için çok başarılı geçtiğine inanıyorum.

Yeni insanlarla tanışmak,yeni bağlantılar yapmak,ticaretinizde sunacağınız ürünler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak,ve en önemlisi de Turizmdeki işleyişin gerçek yüzünü görmek açısından bu gezi şahsım ve acentam adına çok güzeldi.Acentemiz,fuar süresince birçok yeni anlaşma yaptı.Rusya'daki bir havayolu şirketinden kendi blok yerlerimizi satın aldık.Kemerimize turist gönderecek olan 2 acenta ile anlaşma yaptık. Gelen misafirlerimizin seyahat-sağlık sigortaları için Rusya'nın büyük sigorta firmalarından birisiyle sözleşme imzaladık ve fuar süresi boyunca,kendi tanıtımımızı ve bununla beraber Kemerimizin tanıtımını da ,bu sene için hazırlamış olduğumuz promosyon malzemeleri ile yaptık. “dedi.

Güven yaptığı açıklamada, iyi bir sezon beklentisi olduğunu ancak bunun yorulmadan olmayacağını belirten Güven, “ Görünen o ki % 15 - % 20 bazında rezervasyonlarda bir artış olacağı. Umarım bu artıştan Kemerimiz kendisine düşen payı alır. Rus pazarı gerçekten çok büyük bir Pazar ve Türkiye için bitmeyecek bir Pazar. Ama bu demek değil ki bizler çok daha fazla para kazanacağız, belki tam tersi çok daha fazla yorularak, çok daha az kazanç elde edeceğiz. Para kazanmamız, o ülkeden gelen kimselerin alım güçleriyle doğru orantılıdır. Acaba ülkemize geldikten sonra, para harcayacaklar mı yada bizler onların para harcaması için neler yapacağız ve bunu nasıl yapacağız.Esas sorunun bu olması ve buna yoğunlaşmak gerektiğine inanıyorum. “diye konuştu.
“Umarım 2010 yılı, Kemer için ve Turizm camiasından para kazanan herkes için başarılı geçer. “

Fuarların iyi geçmesi, turizmin iyi geçeceği anlamını taşımadığına dikkat çeken Oflaz turizm Sahibi Ozan Güven“Bence bir turistin aynı destinasyona tekrar tekrar gelmesi için, kaliteli ve bilinçli hizmet en önemli unsurdur, özellikle insan kalitesi. Ben şuna inanıyorum,bizler ne kadar kaliteli ve bilinçli insanlar olursak,ülkemize o kadar kaliteli ve bilinçli insanlar gelecektir.Kaliteli ve bilinçli turist hem ülkemize daha fazla döviz bırakacaktır hem de,bizlerin kalitemizi korumamızı ve çıtayı her geçen gün daha yukarı çıkarmamızı sağlayacaktır. Şahsi düşüncem,Türkiye'deki Turizmin başarısının Bireysel çabalara bağlı olarak kalması ve turizm camiasındaki en korkutucu tarafın bu olması.Yani yöresel,bölgesel ve kitlesel tanıtımlar ve çabaların çok az olduğu inancındayım.Bu şekilde devam ettiği takdirde de, turizmcinin turizm pastasından eşit veya hak ettiği payı elde etmesi zor gibi görünüyor.Şu an turizmde para kazanan ve para kazanamayan insanlar var,bu aynı zamanda tekelleşmeyi doğuruyor. Umarım 2010 yılı, Kemer için ve Turizm camiasından para kazanan herkes için başarılı geçer. “ dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.