22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ÖĞRETMENLERE TATİL FIRSATI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yarı yıl tatilinde öğretmenlere yönelik tatil kampanyası başlattıklarını belirterek, "Öğretmenlerimiz kış fiyatları üzerinden yüzde 50'ye varan indirimlerle tatil yapabilecekler" dedi.

ÖĞRETMENLERE TATİL FIRSATI

20 Ocak 2010 / 18:55

TURİZMİN SESİ


Bakan Günay, Rixos Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) katkılarıyla düzenlenen tatil kampanyası hakkında bilgi verdi.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi:
23 Ocak– 7 Şubat 2010 tarihleri arasındaki sömestr tatilinde öğretmenlerimize, ekonomik bir tatil fırsatı sunmak, bu özverili ve yoğun mesleklerinde kısa da olsa onlara bir nefes aldırabilmek amacıyla öğretmenlerimize özel bir tatil kampanyası gerçekleştirilecektir.

Proje, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) ve TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) ile işbirliği halinde yürütülmektedir.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY "Öğretmenlerimize Özel Tatil Kampanyası"nı Ankara Rixos Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür ÖZASLAN, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven TAŞBAŞI, TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) Başkanı Ahmet BARUT, TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Başkanı Başaran ULUSOY'un katılımı ile Ankara Rixos Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY kampanya hakkında medya mensuplarını bilgilendirdi.

KAMPANYADAN ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLER DE YARARLANABİLECEK
Kamu kurumlarında görev yapan öğretmenlerimizin yanı sıra emekli ve özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler de kampanyadan yararlanabileceklerdir. Öğretmenlerimiz otellerin ve tur şirketlerinin telefon numaralarını arayarak önceden rezervasyon yaptırabileceklerdir.

KAMPANYA DETAYLARI İNTERNETTEN ÖĞRENİLEBİLECEK
Kampanya dahilindeki indirimli otellerin ve tur şirketleri ile ilgili bilgiler www.kultur.gov.tr, www.goturkey.com/ogretmen ve www.meb.gov.tr internet adreslerinde yer alacaktır.

FARKLI ALTERNATİFLER
Sömestr tatili için geçerli olan kampanyada alternatifler; 5 yıldızlı otellerden apart otellere, her şey dahil konaklamadan oda-kahvaltı seçeneklerine kadar geniş bir yelpazede sunulmaktadır.
Tatil seçenekleri içerisinde Antalya, İzmir, Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Bursa, Nevşehir, İstanbul, Kapadokya, Gaziantep, Urfa gibi pek çok bölgemiz ve farklı turizm alternatifleri yer almaktadır.

KAMPANYAYA YAKLAŞIK 140 OTEL VE 8 TUR ŞİRKETİ DESTEK VERİYOR
Yaklaşık farklı bölgelerimizdeki 140 otel yüzde 50'ye varan indirim oranlarında öğretmenlerimize özel tatil seçenekleri sunulmaktadır.
Anı Tur, Jolly Tur, Pronto Turizm, Karaca Tur, Gülen Turizm, Minka Turizm, Bamtur ve Barakuda seyahat acenteleri tüm tatil turları üzerinden yüzde 25'e varan indirim oranları sunmaktadırlar.

20 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA
Kampanyada kişi başı günlük 20 liradan başlayan fiyatlarla, 2 yıldızdan 5 yıldıza kadar her beğeniye ve her bütçeye hitap eden oteller sunulmaktadır.

Örneğin Alanya'da 3 yıldızlı bir otelde 2 kişi yarım pansiyon 200 liraya 5 gün tatil yapabilecekken, Antalya'da 5 yıldızlı her şey dahil bir otelde 2 kişi, 400 liraya 5 gün tatil yapabileceklerdir.

Yine Muğla'da 5 yıldızlı yarım pansiyon bir otelde 2 kişi, 500 liraya 5 gün tatil yapabileceklerdir.

Kültür tatili yapmak isteyen öğretmenlerimiz içinde Kapadokya, Gaziantep, İstanbul, Ordu, Kastamonu, Mardin, Urfa gibi bölgelerimizde farklı alternatifler sunulmaktadır.

Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelde iki kişilik odada 100 liradan ve 3 yıldızlı bir otelde iki kişilik odada 65 liraya konaklayabilecekken...

-Kapadokya'da 5 yıldızlı yarım pansiyon bir otelde 2 kişi 500 liraya,
-Ordu'da 3 yıldızlı yarım pansiyon bir otelde 2 kişi 450 liraya,
-Trabzon'daki yarım pansiyon yayla tatil köyünde 2 kişi, 550 liraya 5 gün tatil yapabileceklerdir.

Karabük'te 3 yıldızlı yarım pansiyon bir otelde bir gece 50 liraya konaklayabilecekken, Sinop'ta 3 yıldızlı bir otelde 2 kişi yarım pansiyon 350 liraya 5 gün tatil yapabilecektir.

Nemrut'u görmek isteyen öğretmenlerimiz Adıyaman'da 4 yıldızlı bir otelde 2 kişi yarım pansiyon 500 liraya 5 gün tatil yapabileceklerdir.
Ayrıca birçok otel 0-6 yaş grubu çocuklara ücretsiz tatil, 7-12 yaş arasındaki çocuklara ise yüzde 50 indirimli fiyatlar sunmaktadır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.