22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ORGANİK ÜRÜNLER GİYSİLERE YANSIDI

Son yıllarda, sağlıklı yaşam bilincinin tüm dünyada yayılmasıyla, tüketicilerin doğal ürüne talebindeki artış birçok sektöre yansıdı

ORGANİK ÜRÜNLER GİYSİLERE YANSIDI

14 Kasım 2010 / 19:51

TURİZMİN SESİ


Hammadde aşamasından, konfeksiyon aşamasına kadar hiç bir kimyasalın kullanılmadığı giysiler tercih ediliyor. Hormonlu gıdaların yerini organik yiyecekler aldı. Bir hayli önemli olan organik ürünler giysilere de yansıdı. Bu sayede hem şık görünüyoruz hem de sağlıklı bir şekilde giyinmiş oluyoruz. Artık organik kıyafetler istiyoruz . Yüzde yüz pamuklu, sentetik olmayan. Çünkü sentetik kıyafetler kanserojen maddeler içeriyor. Eğer hayat kalitemizi artırmak istiyorsak, iyi ve düzgün şeyler almalıyız.

Organik tekstil ürünleri, diğerlerinden farklı olarak, yetiştirilme süreçlerinde herhangi bir kimyasal madde ile takviye edilmiyor. Organik tekstil giyim ürünleri, “organik moda” ya da “ekolojik moda” olarak moda dünyasında gittikçe yükselen bir trend. Organik kıyafetler cilde uyum gösterirken, malzemelerin ekolojik tarımla üretilmesi de çevre ve sürdürülebilirlik için önemli. Dünyada inek süt elyafından yapılmış kazaklar, bambudan tişörtler, ısırgan otundan pantolonlar ve soya fasulyesinden üretilen gömlekler reyonlarda yerlerini alırken, Türkiye'de de birçok organik ürün dükkanı açıldı.

Bu dükkanlardan biri de Kadıköy 'de Khipu . Khipu,Quechua dilinde "düğüm" anlamına geliyor. İsmini,İnka medeniyeti'nin gizemli düğüm dilinden alıyor.İnka iletişim sistemi.Khipu kodunu kırmak için Halen Harvard Üniversitesi'nde bir araştırma projesi devam etmekte. Çünkü İnkaların khipu denen düğümlü sicim demetlerinin yalnızca bir hesap aracı değil, aynı zamanda üç boyutlu bir yazı dili olduğu yolundaki düşünceler güçleniyor.1997 yılında bir tekstil uzmanı, yün ya da pamuktan yapılan bu sicimlerin son derece karmaşık eğirilme, dokunma ve boyanma biçimleri olduğunu, sicimlerin her birinin farklı yapı ve boya kodu taşıdığını ortaya çıkardı.

Kadıköy'deki Khipu da organik giysilerin yanı sıra kıyafetlerin en önemli estetik yardımcıları olan aksesuarlar da organik materyalden elde yapılan tasarımlar. Rozet,yüzük,küpe,iğne,saçtokaları,bilezikler,çantalar,şapkalar vb. gök kuşağının yedi rengini pozitif enerjileriyle yansıtmakta. Eşsiz bir renk cümbüşü ,rengarenk aksesuarlarla bütünleşmiş.

Ürünler Nepal,Hindistan ve Tayland'ın yanı sıra Güney Amerika'dan da geliyor. Müşterileri arasında ünlü şarkıcılar ve oyuncular var. Kadıköy'den Moda'ya çıkan Sarraf Ali Sokak No:15 'te yer alan Khipu'ya uğrayarak renkli ve organik giyimin zevkine uygun fiyatlar ve güleryüzlü satış danışmanları ile varabilirsiniz. Ayrıca Khipu'da randevu alarak rasta da yaptırabilirsiniz.

Khipu Tel : 0216 405 11 72

Khipu ismiyle facebook grubundan da ulaşabilirsiniz
http://www.facebook.com/pages/KadikoyTurkey/khipu/112295588802236

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.